Nema mjesta panici
184

Provjerili smo jutros stanje u tržnim centrima: Police su pune, hrane ima dovoljno

S. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Pandemija koronavirusa je posljednji mjesec u BiH uzrokovala i brigu kod dijela stanovništva u vezi sa snabdijevanjem hranom. Ekipa portala Klix.ba jutros je provjerila kakvo je stanje u najvećim sarajevskim tržnim centrima.

Uprkos ogromnoj potražnji građana za osnovnim životnim namirnicama, distributeri hrane se svakodnevno trude da ničega ne nedostaje. To dokazuju fotografije koje smo jutros napravili u najvećim tržnim centrima u Sarajevu.

Police su pune, naročito one s osnovnim životnim namirnicama poput ulja, šećera, tjestenine i slično. Brašna također ima, ali se do poslijepodnevnih sati rasproda. Ipak, već ujutro se dobavljači pobrinu da nove količine brašna budu u marketima.

Istina, trgovci nam govore da se police s osnovnim namirnicama do poslijepodnevnih sati znatno isprazne zbog velike potražnje građana, ali da ničega ne nedostaje. Radnici u marketima i tržnim centrima ne mogu uvijek automatski napuniti police pa ponekad djeluje da je nestašica namirnica.

Ipak, da nema razloga za paniku dokaz je da su police svako jutro u potpunosti popunjene. Bh. distributeri hrane već danima naglašavaju da opskrbljavanje osnovnim namirnicama nije i neće biti ugroženo.

Građanima se samo savjetuje da budu racionalni prilikom kupovine te da ne gomilaju one artikle za koje nema potrebe da ih kupuju u velikim količinama.