Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemu i njegovoj porodici nisu potrebni ovi podaci jer oni jako lijepo žive i živjet će lijepo u svakoj soluciji lol. Hebo narod.
firme iz RS se masovno raspituju i razmišljaju oko preseljenja sjedišta na prostor federacije.
on nemora ni kupovati,a narod iz sumske mora
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neka Bošnjo kupuje robe iz Hrvatske kao čitava Srbija ili kao Makedonija, CG, Kosovo i Albanija zajedno. Zato Milovanović brodom ide u Albaniju a Bošnju ismijava. Pa i jeste glup Bošnjo kada kupuje od takvih.
RS će izvoz preusmeriti ka SRB, HRV, SLO, koje mogu pokriti bez problema 400 miliona evra. Italija i Nemačka gube više od tih 560 miliona evra. Izvoze u Srbiju preko 5 milijardi evra. Moja firma uvozi italijanske pumpe (Pedrollo, Calpeda, itd.), a većinu srpskog tržišta drže Nemci (Grunfus i slični). Ono što je interesantno je da su kineske, turske pumpe, i do 3x jeftinije, istih performansi i isti broj reklamacija kvarova. Pitanje je vremena kad će evropska roba otpasti.
Oprostite, koliko ja znam Rusije je od 2014. godine pod žestokim sankcijama svih članica Evropske Unije... Zašto onda Rusija, prema podacima svetske banke, Rusija ima uvoz iz EU od 139 i izvoz od 252 milijarde evra? Pošto vidim da su gospoda sa Klix-a stručna...
Kad novinar jednog kLiX-a glumi ekonomistu... De nađite nekoga stručnog da vam objasni da ovo što ste napisali nema veze sa vezom
Sve to što ne uvezu Njemačka i Italija, uvešće Srbija a kupiće braća Srbi.
Srbija će uraditi reeksport. Prelepi nalepnice i izvozi kao svoju robu u tu istu Nemački i Italiju ako treba. Ovo je predstava za naivne Bošnjake. Nek se oni spreme da kupe 560 miliona evra njihove robe, da im pokriju gubitak koji će imati zbog sankcija RS.
eto s cim se bosno bavi, RSom vec decenijama. ajde bosnjo ako hoces gradzansku daj vidi sta je sa diplomom, mudzahedinima sto su sekli glave i tako to.
Italija i Njemacka zavrnu pipe pa nek izvoze qrcu
Kud ces dalje kad logistika OS BiH uvozi iz Srbije hranu
Kako ne shvatate, njih ne zanimaju cinjenice? interesi u fokusu.
Treba im pustiti, nek donesu i svoje dokumente koje niko priznati nece, pa nek se sami razracunaju sa njim
Smijesno je tu uopste govoriti o nekoj privredi, treba vidjeti koliki je udio izvoza sume u toj cijeloj aktivnosti al nebitno, dodik racuna srbija ili madjarska ce mu upumpati milijardu i problem rijesen da se poklopi taj problem...
Samo vi se šprdajte sa Njemačkom,jest će te vi rusku ili kinesku Nutelu.
A gdje mu je bliska Rusija? Plus geografski bliza? Hm
I onda kazete da niste iscenirali i prodali pojedine nemile dogadjaje u ratu kada ste svjesni ukoliko se obistine sankcije da ce firme u FBiH osjetiti ne tolikom mjerom ali... Bitnije je vama da Srbin pusti krv pa makar i sebi ruku sjekao nego da dodje do bilo kakvog dogovora.
Od svih pobrojanih zemalja jedino ce Hrvatska ostati dosljedna i nastavit ce prijateljstvo sa Dodikom.
Pa ovaj izvoz je većinom od njemačkih i italijanskih kompanija. Oni da uvedu sankcije RS tako što će blokirati svoje kompanije?