Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fino, samo će im plata opravdano kasniti, otrpirlike 16 mjeseci do narednih izbora.. Sve se nešto pitam, a zašto čika Halid i čika Dino Merlin ne pokažu svoj patriotizam koji je očigledno enormno velik, te bace 'koju kintu' da se oporavi neka kulturna instutucija, npr Zemaljski Muzej? Gledajte šta u Srbiji rade Divac, Danilović, onaj iz Trebinja, itd..silne pare dadoše društvu iz kojeg su i potekli. Za to vrijeme naš Dinče nas 'ubi' od parola da ne puščamo mjuzik u kafanče brez da mu namaknemo koju stotku, jadan on istrošio se načisto...?
Sad će, nadam se, biti malo raspoloženije na časovima.
raspoloženiji*
Super, sad će ostatak kantona da ispašta. To je jedino što Zeljković zna - skidati jednima da bi dao drugima. Dok jednog dana ne prorade motke pa ode cijela kriminalna SDA-ova vlada tamo gdje joj je mjesto.
U Sarajevskom kantonu može,a u ostalim nema šanse1 Može,al da se smanje!
Cast izuzetcima, da se neko ne uvrijedi.
Eh, sad kad smo rijesili problem plata u obrazovanju, da sad malo pocnemo rjesavati probleme roditelja i djece. Trazim: 1. Temeljite psihotestove koji procjenjuju sposobnost nastavnika/profesora; 2. Uvodjenje psihologa u svaku skolsku ustanovu (trenutno tu rade volonteri ili niko); 3. Beneficirani radni staz za prosvjetne radnike (kad su stari, ni za sta ih Bog nije dao; 4. Testove strucnosti za prosvjetne radnike (mnostvo ih nema pojma o cemu prica); 5. Mozda se jos necega sjetim.
Bravo vlada KS! Oni su od rijeci! Tako rade prave politicke stranke.
A od kojih para se misli finansirati ovo povecanje plata? MMF-ovim?
Od para ostalih korisnika budžeta. Tako SDA rješava probleme, dok jednom sve ne pukne.
Klasicno SDA-SDU mazanje ociju, jeftino skupljanje politickih poena, a vjerujem da uopste prosvjetni radnici nece na kraju imati mnogo bolje uvjete za rad. Samo su ovim opteretili vise budzet. Umjesto da pokrecu proizvodnju pa da stvaraju novu vrijednost, oni jos vise para u troskove budzeta stavljaju.
Damir Marjanović je nažalost dao neopozivu ostavku, a svoju funkciju i dalje radi istim intenzitetom kao i do sada dok i zvanično ne prođe procedura imenovanja novog ministra. Iskreno se nadam da će se to desiti što kasnije, kako bi prof.Marjanović mogao što duže nastaviti sa svojim sjajnim zamislima. I da, idemo sada pljuvati i po ovom velikom događaju i nazivati povećanje plata mazanjem očiju samo da bi se moglo nešto prokomentarisati. Čudan smo mi narod...
Veće plaće. Njima veće plaće, a nama skuplja hrana. Tako se to nadomiri.
...super rješavanje ekonomske krize i bosanskog pakla od tržišta rada... HELL ON EARTH
Mazanje ociju javnosti... Daj narodu mrvice samo neka sute... I da stvarno, zar ministar nije dao ostavku kad su na ulice izasli prosvjetni radnici????
Zar Marjanovic nije podnio ostavku?
Jeste, simbolično. Platu mu nije i dalje mrsko primati.
eto vam veće plate, jadni raskukali se k'o da rade ne znam ti šta, sjede,piju,nešto ispričaju djeci,rade 4-5 sati dnevno, i opet im ne valja !