Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidi ,jos bi strajkovali...a dvije godine nastava on line..skolske ucionice prazne...dok su mame i tate bili djeci i ucitelji i nastavnici i profesori..kod kuce...mamama i tatama ,dati platu...
Bilo bi dobro da ubrzate štrajk kako bi ostvarili ponešto od postavljenih uvjeta jer, kako stvari stoje, uskoro na USK nećete imati kome prenositi znanja.
Pola otpustiti jer ste prekobrojni, ostalima dići plate ne za 20% nego za 50%. I problem riješen. Nego vi zbog solidarnosti sa kolegama koji rade daleko ispod norme svoj novac dijelite sa njima. Pojedine područne škole u malim mjestima imaju više zaposlenika od učenika, zar nije riješenje osigurati prijevoz i dati djeci bolje obrazovanje u centralnim školama? Ali ne, valja čuvati uhljebima posao.
To su sve ljudi i porodice sa kreditima iza kojih stoji 30 godina radnog staža i po 3 fakulteta u stotine sati usavršavanja. Nije to tako jednostavno poslati prosvjetara kući zato što je neko otišao u MinKen.
i meni su slabiji uslovi nego njima pa još nisam štrajkao
Ti se ne računaš, ti imaš osnovnu školu.
Kakva prava? 2 godine saljete roditeljima zadace. 2 godine nas habate sa online nastavom, I hocete Jo's povecanja. Pitate li se znaju li skolarci ista? Ne znaju gospodjo nista. Djeca su izgubili znanje sa online nastavom. To je najveci problem. Nije vase povecanja plata.
Ali su zato roditelji uz djecu obnovili skolsko gradivo...
neznam jel i oni isključe kompjuter i štrajkuju