BiH
736

Prošlo je pet dugih godina: Tišina i tuga na Vedranovom grobu

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo su nakon današnje utakmice protiv Slavije i pobjede od 3:0 na Koševu organizovano posjetili grob ubijenog Vedrana Puljića i odali mu počast.

Prisjetivši se svog prijatelja, mladića koji je prije pet godina ubijen hicem iz vatrenog oružja uoči utakmice u Širokom Brijegu, a čiji ubica nikad nije priveden licu pravde, navijači su još jednom zatražili da osoba koja je ugasila život ovog 24-godišnjaka bude što prije kažnjena.

Tužna povorka sa vijencom kretala se od stadiona "Asim Ferhatović Hase" do sarajevskog groblja Bare gdje su u porodičnoj grobnici ukopani Vedran i njegov otac Željko, koji je preminuo godinu poslije sinovog ubistva u 47. godini života.

Porodica Puljić i navijači Bordo tima poručuju da nikad neće odustati od traženja kazne za Vedranovog ubicu, te da je sramotno što već pet godina ništa nije učinjeno da se ovaj slučaj razriješi.

Podsjetimo, u martu ove godine Sud u Livnu izrekao je (ponovo) prvostepenu presudu i kaznio sa po pet mjeseci zatvora sudske policajce iz Širokog Brijega, Marinka Barbarića i Ivana Barića, zbog toga što su 6. oktobra 2009. omogućili bijeg iz pritvora Oliveru Knezoviću, osobi optuženoj za Puljićevo ubistvo i nedostupnoj bh. pravosudnim organima.