{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proširenjem saobraćajnice u Reljevu uklonjena opasna krivina

5.8.2015. u 13:56
0
4
Proširenjem saobraćajnice u Reljevu uklonjena opasna krivina
0
Nakon što je Općina Novi Grad Sarajevo otkupila i uklonila kuću u Reljevskoj ulici, te otkupila zemljište oko nje, kako bi se proširila saobraćajnica, odnosno ispravila nepristupačna krivina koja je godinama predstavljala veliki problem za vozače i pješake, proširenje i rekonstrukcija saobraćajnice završeni su prije nekoliko dana.
Realizacijom ovog projekta omogućena je neometana saobraćajna komunikacija u ovom dijelu Novog Grada, a ispravljanjem „opasne“ krivine riješen je jedan od gorućih saobraćajnih problema na relaciji Stup, Bojnik, Dobroševići, Reljevo, Rječica.

Projekat je realiziran u saradnji sa JP Ceste FBiH, koja je finansirala radove na proširenju i rekonstrukciji saobraćajnice, a radove je izvela građevinska firma GMBH.

Kako je pojasnila voditelj projekta u firmi GMBH Meliha Žuškić, saobraćajnica na kojoj je vršeno ispravljanje trase sastojala se od dvije oštre krivine, koje su predstavljale problem vozačima. Kuća koja se nalazila na ovom lokalitetu, a koju je otkupila Općina Novi Grad, predstavljala je veliku smetnju za odvijanje saobraćaja, tako da ju je bilo neophodno ukloniti kako bi se saobraćajnica proširila i omogućilo nesmetano dvosmjerno odvijanje saobraćaja.

Osim proširenja saobraćajnice urađena je i rekonstrukcija postojeće ceste, a kako površinska odvodnja nije bila riješena na adekvatan način, realizacijom projekta riješen je i taj problem.

„Urađen je zatvoreni sistem površinske odvodnje, kao i drenažni sistem dubinske odvodnje. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi oko 90.000 KM“, pojasnila je Žuškić.

U sklopu rekonstrukcije saobraćajnice su urađeni i prilazi objektima koji se nalaze s lijeve strane ceste, a uz kolovoz su postavljeni ivičnjaci.
PRES SLUŽBA OPĆINE

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: