{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren obnovljeni most u Reljevu

F
22.5.2015. u 11:05
1
6
Otvoren obnovljeni most u Reljevu
1
Otvoren obnovljeni most u Reljevu
Obnovljeni most preko rijeke Bosne u naselju Reljevo jučer su svečanim presijecanjem vrpce u promet pustili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Edina Gabela i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adem Zolj.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na mjestu nekadašnjeg dotrajalog drvenog mosta, koji je dugo predstavljao problem za odvijanje saobraćaja, sada je izgrađen armirano-betonski most širine 5,5 metara s kolovoznom trakom i pješačkom stazom.

Njegova rekonstrukcija koštala je oko 350.000 KM, a zajednički su je finansirali Općina Novi Grad Sarajevo s 200.000 KM i Direkcija za puteve KS a 150.000 KM.

Obnovljeni most bit će moguće koristiti i za teretni saobraćaj, što ranije bio slučaj.

Most je naročito bitan za stanovnike naselja Reljevo i Rječica jer omogućava vezu građanima s magistralnim putem M17, a time i bržu vezu s centrom Sarajeva.

Kako je kazao načelnik Efendić, ovaj most posebno je značajan za vrijeme poplava u Rajlovcu, kada je on jedina komunikacija koja cijeli prostor Dobroševića, Bojnika i Reljeva povezuje sa ostatkom grada.

Dodao je da je kompletna rekonstrukcija mosta završena u rekordno kratkom vremenu, odnosno u nepuna tri mjeseca.

Zolj je istakao da je drveni most bio u lošem stanju i da je zbog čestih popravki na dolazilo do obustave saobraćaja.

Pozvao je i ostale općine da urade projektnu dokumentaciju, riješe imovinsko-pravne odnose, i da će Direkcija biti spremna sufinansirati izgradnju ovakvih objekata, saopćeno je iz Press-službe Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: