{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren obnovljeni most u Reljevu

F
22.5.2015. u 11:05
1
6
Otvoren obnovljeni most u Reljevu
1
Otvoren obnovljeni most u Reljevu
Obnovljeni most preko rijeke Bosne u naselju Reljevo jučer su svečanim presijecanjem vrpce u promet pustili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Edina Gabela i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adem Zolj.
Na mjestu nekadašnjeg dotrajalog drvenog mosta, koji je dugo predstavljao problem za odvijanje saobraćaja, sada je izgrađen armirano-betonski most širine 5,5 metara s kolovoznom trakom i pješačkom stazom.

Njegova rekonstrukcija koštala je oko 350.000 KM, a zajednički su je finansirali Općina Novi Grad Sarajevo s 200.000 KM i Direkcija za puteve KS a 150.000 KM.

Obnovljeni most bit će moguće koristiti i za teretni saobraćaj, što ranije bio slučaj.

Most je naročito bitan za stanovnike naselja Reljevo i Rječica jer omogućava vezu građanima s magistralnim putem M17, a time i bržu vezu s centrom Sarajeva.

Kako je kazao načelnik Efendić, ovaj most posebno je značajan za vrijeme poplava u Rajlovcu, kada je on jedina komunikacija koja cijeli prostor Dobroševića, Bojnika i Reljeva povezuje sa ostatkom grada.

Dodao je da je kompletna rekonstrukcija mosta završena u rekordno kratkom vremenu, odnosno u nepuna tri mjeseca.

Zolj je istakao da je drveni most bio u lošem stanju i da je zbog čestih popravki na dolazilo do obustave saobraćaja.

Pozvao je i ostale općine da urade projektnu dokumentaciju, riješe imovinsko-pravne odnose, i da će Direkcija biti spremna sufinansirati izgradnju ovakvih objekata, saopćeno je iz Press-službe Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: