BiH
0

Pronađeni dijelovi ljudskih skeleta na lokalitetu Perućac

SRNA
Predstavnici Instituta za nestala lica BiH danas su na lokalitetu Perućac, opština Višegrad na 10 mjesta pronašli dijelove ljudskih skeleta, potvrdio je Srni zamjenik predsjedavajućeg Kolegijuma direktora ovog instituta Milan Bogdanić.

Bogdanić je rekao da je sa predsjednikom Komisije za traženje nestalih lica Srbije Veljkom Odalovićem dogovorena međusobna koordinacija i dinamika pretraživanja lijeve i desne obale hidroakumulacije Bajina Bašta na potezu Žepa - Klotijevac.

"Dogovorili smo se da će u naredna dva dana početi sukcesivna dinamika punjenja hidroakumulacije, koja će biti usklađena sa dinamikom pretraživanja lijeve i desne obale jezera Perućac", istakao je Bogdanić.

Portparol Instituta za nestala lica BiH Lejla Čengić potvrdila je Srni da su predstavnici Instituta za nestala lica BiH danas ekshumirali jedno kompletno ljudsko tijelo u mjestu Podhrid, opština Goražde , te da se još pretražuje korito rijeke Drine u mjestu Ustriprača gdje se traga za licima srpske nacionalnosti iz Goražda. 

Čengićeva je najavila da će sutra početi ekshumacija masovne grobnice u Sanskom Mostu na lokalitetu Donja Tramošnja - Jankov do u kojoj se pretpostavlja da se nalaze tijela Bošnjaka iz sela Hrustovo. 

Ona je dodala da će sutra istovremeno početi i ekshumacija na lokalitetu Klotjevac, Perućac, opština Srebrenica koju provodi Okružno tužilaštvo Bijeljina.