{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nekompletni posmrtni ostaci biće poslati na analizu"

S
12.8.2010. u 16:40
0
2
"Nekompletni posmrtni ostaci biće poslati na analizu"
0
"Nekompletni posmrtni ostaci biće poslati na analizu"
Amor Mašović
Direktor Instituta za nestala lica BiH Amor Mašević izjavio je da će dio nekompletnih posmrtnih ostataka, koji su pronađeni u koritu rijeke Drine nizvodno od Višegrada, biti upućeni u Visoko, gdje će biti obavljena obdukcija, DNK-a analiza i identifikacija.
On je podsjetio da je koritu rijeke Drine nizvodno od Višegrada, nakon djelimičnog pražnjenja akumulacionog jezera, od 19. jula do danas istražioci pronašli 60 nekompletnih posmrtnih ostataka za koje se pretpostavlja da su lica stradala 1992. godine.

Pored sela Mušići članovi tima otkrili su i šest kostura u grobovima za koja se u početku mislilo da pripadaju njemačkim vojnicima iz Drugog svjetskog rata, međutim, kada su posmrtni ostaci podignuti nađen je metalni novac, odlikovanje sa likom Franca Jozefa, duvanska lula i municija što govori da su tu sahranjeni austrougarski vojnici iz Prvog svjetskog rata.

Mašović kaže da će istraživanje biti nastavljeno sve dok se ne počne puniti akumulaciono jezero Hidroelektrane Bajina Bašta.

Paralelno s ovim obavljaju se istraživanja i na srpskoj strani akumulacionog jezera.

Član Komisije Srbije za nestala lica Gvozden Gagić rekao je Srni da su pronašli samo kosti životinjskog porijekla, a "predstavnici BiH 50 različitih kostiju za koje se može pretpostaviti da pripadaju ostacima 10 lica".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: