BiH
0

Promovirana poštanska marka povodom 500 godina Ajvatovice

FENA
U Pošti u Donjem Vakufu danas je održana promocija prigodne marke koju je BH Pošta izdala povodom jubileja petsto godina Ajvatovice.
Svečanosti su prisutvovali muftija travnički Nusret ef. Abdibegović, premijer SBK Salko Selman te brojni ministri na nivou Kantona, Federacije i države BiH i načelnici općina koje sudjeluju u manifestaciji obilježavanja pohoda na Ajvatovicu. Prisutnima su se obratili muftija travnički Nusret ef. Abdibegović, direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme BH Pošte Enes Džihić, načelnik općine Donji Vakuf Haso Sušić, te autor Asim Đelilović, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Travnički mufija zahvalio je BH Pošti na promociji svih vrijednosti, kako bosanskohercegovačkih tako i onih univerzalnih, te istakao da je dizajn marke “Ajvatovica 500” i sam potez BH Pošte koja je odlučila izdati marku s ovim motivom naišao na velike simpatije i odlične ocjene unutar Islamske zajednice i stanovništva svih gradova koji gravitiraju ovoj manifestaciji.

Enes Džihić zahvalio je muftiji, istakavši da će komplimenti biti samo podsticaj da i dalje BH Pošta istrajava na promociji bh. vrijednosti.