Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za nevjerovat ali je moguce ! podvlacim kao olaksavajucu okolnost da je Muharemović bio nenaoruzan i samo se branio od 92 godine starog genocidasa...
ma nije moguce! dobri bosnjani su merhametli!
Nevezano za ovo Muharemović je osumnjičen da je u oktobru 1995. godine, kao pripadnik 17. krajiške brigade iz sastava Sedmog koprusa tzv. Armije BiH u Dobrom Selu, kod Bosanskog Petrovca, ubio bračni par Vladu i Miku Šljivar. Prema optužnici, Muharemović je sa još dvojicom pripadnika jedinice ušao u dvorište porodične kuće bračnog para Šljivar - 92-godišnjeg Vlade i njegove, godinu dana mlađe, supruge Mike, prenosi Birn. \"Nakon što su ih izveli iz kuće u kojoj su pronašli pet litara rakije, osumnjičeni Muharemović se bez ikakvog povoda vratio u dvorište, te iz automatske puške ispalio najmanje dva kraća rafala u bračni par Šljivar, koji su od zadobijenih povreda glave i grudnog koša preminuli na licu mesta\", rekao je kantonalni tužilac Jasmin Mesić. U julu 2000. godine na pravoslavnom groblju u Dobrom Selu ekshumirani su posmrtni ostaci supružnika Šljivar i odbukcijom je utvrđeno da je smrt bila nasilna.