{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija drvne biomase u bh. gradovima

27.4.2012. u 15:35
1
0
Promocija drvne biomase u bh. gradovima
1
Promocija drvne biomase u bh. gradovima
U okviru Projekta zapošljavanja i sigurnog snabdijevanja energijom korištenjem biomase u BiH protekla je sedmica bila u znaku promocije drvne biomase u bh. gradovima kroz zanimljive ulične aktivnosti i direktnu komunikaciju sa građanima.
Informativno-pomotivna kampanja pod sloganom Drvna biomasa za održivu budućnost ima za cilj podizanje svijesti javnosti o potencijalima i koristima biomase kao energenta te prednostima korištenja obnovljivih izvora energije.

"U proteklih 7 dana u gradovima Livno, Srebrenica, Maglaj, Fojnica i Gradiška, u kojima se provodi intenzivnija promotivna kampanja, građani su imali priliku da se upoznaju sa koristima upotrebe energije iz drvne biomase. Ove lokalne zajednice su odabrane na osnovu potencijala iskorištavanja energije iz drvne biomase koja predstavlja obnovljiv, lokalan i ekološki prihvatljiv izvor energije", izjavila je Amila Selmanagić Bajrović, voditeljica projekta.


U aktivnosti podizanje javne svijesti, direktno su bile uključene i lokalne organizacije civilnog društva u navedenim gradovima: Centar mladih Livno, Udruženje SARA Srebrenica, Eko-pokret Maglaj, Brdsko biciklističkog kluba "Slapovi Kozice", NVO "Most" iz Bosanske Gradiške.

Projekat zapošljavanja i sigurnog snabdijevanja energijom korištenjem biomase u BiH, teži smanjenju efekata klimatskih promjena promovisanjem upotrebe energije iz drvne biomase, putem zamjene kotlovnica na fosilna goriva sa kotlovnicama na biomasu, u sektoru osnovnog obrazovanja u regiji Srebrenica.

Biomass Projekat finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF), a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: