{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija projekta UNDP-a o snabdijevanju energijom korištenjem biomase u BiH

F
25.4.2012. u 14:59
0
0
Promocija projekta UNDP-a o snabdijevanju energijom korištenjem biomase u BiH
0
Promocija projekta UNDP-a o snabdijevanju energijom korištenjem biomase u BiH
U okviru UNDP Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) projekta "Zapošljavanje i sigurno snabdijevanje energijom korištenjem biomase u BiH", u toku je promotivna kampanja "Drvna biomasa za održivu budućnost“.
Jedna od pet općina u BiH u kojoj akcija traje je i Fojnica, u kojoj je danas UNDP u suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom "Slapovi Kozice" organizirao uličnu akciju promocije projekta.

Članovi tog fojničkog kluba dijelili su prolaznicima promo materijal u kojem su detaljno navedene prednosti upotrebe otpada nastalog prilikom obrade drveta koji može biti kvalitetnije i jeftinije gorivo od šumske biomase.

Na taj način čuva se i okoliš, a to je bio motiv BBK "Slapovi Kozice", kako je istaknuo tajnik Nermin Ovčina, za uključivanje u kampanju "Drvna biomasa za održivu budućnost".

Voditeljica UNDP-ovog projekta "Zapošljavanje i sigurno snabdijevanje energijom korištenjem biomase u BiH", Amila Selmanagić-Bajrović, naglasila je da promotivna kampanja traje još nekoliko mjeseci u Livnu, Srebrenici, Gradišci, Fojnici i Maglaju, a organizirat će se i natjecanje srednjoškolaca u poznavanju navedene problematike.

Naglasila je da je za cjelokupni projekt, Globalni fond za životnu sredinu (GEF) osigurao milion dolara, javlja Radio KISS.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: