{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija projekta UNDP-a o snabdijevanju energijom korištenjem biomase u BiH

F
25.4.2012. u 14:59
0
0
Promocija projekta UNDP-a o snabdijevanju energijom korištenjem biomase u BiH
0
Promocija projekta UNDP-a o snabdijevanju energijom korištenjem biomase u BiH
U okviru UNDP Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) projekta "Zapošljavanje i sigurno snabdijevanje energijom korištenjem biomase u BiH", u toku je promotivna kampanja "Drvna biomasa za održivu budućnost“.
Jedna od pet općina u BiH u kojoj akcija traje je i Fojnica, u kojoj je danas UNDP u suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom "Slapovi Kozice" organizirao uličnu akciju promocije projekta.

Članovi tog fojničkog kluba dijelili su prolaznicima promo materijal u kojem su detaljno navedene prednosti upotrebe otpada nastalog prilikom obrade drveta koji može biti kvalitetnije i jeftinije gorivo od šumske biomase.

Na taj način čuva se i okoliš, a to je bio motiv BBK "Slapovi Kozice", kako je istaknuo tajnik Nermin Ovčina, za uključivanje u kampanju "Drvna biomasa za održivu budućnost".

Voditeljica UNDP-ovog projekta "Zapošljavanje i sigurno snabdijevanje energijom korištenjem biomase u BiH", Amila Selmanagić-Bajrović, naglasila je da promotivna kampanja traje još nekoliko mjeseci u Livnu, Srebrenici, Gradišci, Fojnici i Maglaju, a organizirat će se i natjecanje srednjoškolaca u poznavanju navedene problematike.

Naglasila je da je za cjelokupni projekt, Globalni fond za životnu sredinu (GEF) osigurao milion dolara, javlja Radio KISS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: