BiH
0

Program stipendiranja Europskog Foruma Alpbach 2014

Klix.ba
Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na European Forum Alpbach 2014, koji se održava u periodu 13.08 - 29.08.2014. godine, na temu "At the Crossroads" otvoren je do 2. aprila 2014. godine.

Europski Forum Alpbach jedna je od najuglednijih europskih interdisciplinarnih konferencija koja okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja.

Održava se svakog augusta u idiličnom tirolskom selu Alpbach, (Austrija) još od davne 1945. godine.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu europskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.).

Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za sve događaje. Na program stipendiranja za EFA mogu se prijaviti svi studenti i mladi do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju troškove učešća u potpunosti, a postoji mogućnost i prijave za nadoknadu troškova smještaja sa doručkom i troškova džeparca.

Poziv za prijave za program stipendiranja otvoren je do 2. aprila 2014. godine.

Prijave se šalju putem pošte na adresu Foruma u Beču.

Za više informacija o programu Foruma, stipendijama i procesu apliciranja posjetite www.alpbach.org, a ukoliko imate dodatna pitanja o tome kako se prijaviti za stipendije na raspolaganju su članovi Inicijativne Grupe Alpbach Sarajevo.

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) pridruženi je član Europskog Foruma Alpbach i predstavlja Forum mladima u Bosni i Hercegovini, te osigurava dodatne stipendije za BH učesnike.

Kao i prethodnih godina, članovi IGAS-a će održati prezentacije „Kako aplicirati za stipendiju na EFA“, na kojima će biti predstavljen program Europskog Foruma Alpbach 2014 i mogućnosti stipendiranja za mlade iz BiH.

Radionice će biti održane u slijedećim terminima:

  • 03.03.2014.godine u 13h - IUS - International University Sarajevo i
  • 11.03.2014.godine u 18h - Klub „Munja“ Sarajevo.

Za više informacija pratite www.igas.ba, te IGAS Facebook i Twitter profile.

Jedan od učesnika na EFA 2013 podijelio je sa nama svoje utiske, a njegovo iskustvo iz Alpbacha pročitajte ovdje.