{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Program rada Vlade za razdoblje 2011-2014. preambiciozan

F
11.5.2011. u 17:23
0
1
Program rada Vlade za razdoblje 2011-2014. preambiciozan
0
Program rada Vlade za razdoblje 2011-2014. preambiciozan
Desnica Radivojević
Dopremijer Federacije BiH Desnica Radivojević na današnjoj konferenciji za novinare, upriličenoj po završetku sjednice Vlade Federacije BiH u Mostaru, ocjenio je usvojeni program rada Vlade za razdoblje 2011. -2014. godinu preambicioznim, a posebno kada je riječ o privatizaciji.
"Program rada Vlade FBiH za 2011. godine utemeljen je na Platformi koju su potpisale stranke koje čine parlamentarnu većinu.
On obuhvaća rad Vlade na intenziviranju gospodarskoga razvoja u uvjetima ekonomske krize i zaustavljanje negativnih trendova s fokusom na privatizaciju i restrukturiranje preduzeća.

Potom, povećanje investicija, posebno direktnih stranih ulaganja i izvoza, uz povećanje konkurentnosti gospodarstva, povećanje zaposlenosti, te smanjenje stope sive ekonomije", kazao je federalni dopremijer, dodavši da je u sklopu Federalnoga ministarstva trgovine formirano i radno tijelo koje će pratiti standard i troškove života kako bi se na što efikasniji način radilo na gore zacrtanim ciljevima.

"Planom povratka, obnove, gradnje i razvoja održivoga povratka koji je danas također usvojila Vlada, priroritetno djelovanje Federalnoga ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i dalje je povratak na područje Republike Srpske", izjavio je na konferenciji resorni ministar Adil Osmanović.

Po njegovim riječima, također, povratak u regiju Srebrenicu i dalje je u vrhu interesa za povratkom, prvenstveno zbog velikoga broja raseljenih osoba, potreba za ulaganjem u infrastrukturu i ulaganje u projekte zapošljavanja povratnika.

S tim u s vezi, Vlada je danas usvojila i program utroška s kriterjima raspodjele sredstava "Transfer za raseljene osobe i povratnike", utvrđenih proračunom Vlade za 2011. godinu, a riječ je o 19 636 000 maraka raspoređenih na šest programa.

Po riječima resornog ministra, sredstva će biti dodjeljivana na osnovu kriterija u okviru usvojenog programa.

Na upit novinara o visni gospodarskih šteta nastalim zbog sukoba u Libiji, dopremijer Radivojević kazao je da se još nisu sagledale sve štete te da se uskoro očekuju kompletni podaci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: