Komentari (201)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Planiraju porodični život van BiH
plan vlasti...nastaviti sa protjerivanjem sposobne omladine...a ostaviti podobnu omladinu od clanova stranki da se uhljebe...ostat ce uhljebi starci narkomani i oni odavno poznati policiji...
@yeba.mene.drzava, ostaće podobni. Pa šta onda ? Kome još nepodobni trebaju ? Nepodobne treba sikterisati jer smetaju ostvarenju vizije.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kako da išta planiram kad su nam plate između 500/700 km, i kad na to dodaš ratu kredita za stan ili kuću 3/4 stoje ostane ti 7/8 stoja da živiš sa ženom mjesec dana, da poplacas režije i ostalo. Pa to nije život, nego preživljavanje, a kamoli još dijete, pelene itd. Nije niko lud da pravi sirotinju od sebe. Razmišljanje momka od 25 god.
Pitaj drzave sto uzima 5000% poreza na sve. Pitaj drzave zasto usisaju desetine milijardi KM godisnje na plate i kojekakvd tender efendije. Zagrebao si samo povrsinu, sad se zapitaj jos neke stvari zasto sve propada
Ma ostace omladina niko otici nece iz Njemacke..
Studije o mladima, analize bla, bla... Vlasti nisu zainteresovane za mlade, mladi nisu zainteresovani za same sebe (sve bi drugacije, ali ne znaju kako) i svima je dobro sto mladi odlaze - onima na vlasti jer ih je manje na birou, mladima jer negdje drugo imaju normalan zivot.
U toku ove skolske godine 700 ucenika ispisano iz osnovnih skola sa USK radi odlaska u inostranstvo. Tokom ljeta ovaj broj ce otici na 1000, jer puno roditelja cekalo je da djeca zavrse skolsku godinu. Ovo su vam citave familije koje se sele. 700 djece izgubljeno je ustvari jedna velika osnovna skola.
Pa to je logicno da ce oni vise ambiciozni traziti nacin da odu iz BiH. Svaka mlada osoba ako uistinu zeli moze otici van BiH. Jedino ako imas roditelje sa privatnim biznisom ili javni sektor, tad se moze razumijeti zasto zelis ostati u BiH.
Jbm ja tu statistiku znaš
Ooo Bosnjaci , ALLAH DZ.S nece promijeniti stanje jednog naroda, dok taj narod ne promijeni sebe. Gospodin Bakir vam izgradi Dzamije a Bosnjaci slabo dolaze u Dzamije. ALLAH DZ.S je vlasnik vlasti : ALLAH DZ.S daje vlast kome hoce i oduzima vlast od koga hoce. U jedinstvu je snaga
Starci prodali neku zemlju, ja zavraio fakultet, poslu ni traga ni glasa, majka mi daje za kafu, stari ratni vojni invalid, bez posla, bez penzije...hvala Bogu na našim rupama u zakonu, ja jednu takvu koristim, koristim zato što moram, neću da busem klošar, neću da budem ovca, bakire, čoviću, dodiče, malim slovima vam pišem ime i na*e*m vam se majke!
Treba jos dodat skupljaju staz na birou.
Savrsen dan jednog prosjecnog tinejdzera: skupi mobitel, cener u dzepu, auto koje finansiraju roditelji, shisha bar, palamudjenje po citav dan, a ni osnovno obrazovanje ih ne interesuje.
Uči školu, sine, da ne moraš radit
Kako cu ja kupiti bilo kakvu nekretninu kad je najjeftinija barem 70.000-80.000 hiljada,kad zavrsim faks raditi cu posao gdje cu imat platu 1000-1200 maraka u NAJBOLJEM slucaju. Necu imat za cigara poslije polovine mjeseca a ne za stan.
u Njemackoj fali keramicara i mnogi drugi zanatlija jer mladi pored diskoteka i droge nece nista ili jedino sebe vide kao visoko obrazovane osobe i kancelarija samo nista drugo kao da ce im sve pasti sa neba!
to i jest problem u svemu kad vidim momke ili cure u najboljim godinama zive kod roditelja, svaki dan na kafici itd i sve kukaju nema se posla nemoze se... a niko od njih nece do potrazi posla i da radi za neki minimalac. ako nema u gradu ili selu gdje se zivi, nece niko da mrdne sa kucnog praga pa da ode do iduceg veceg grada za zatrazi tamo posla, jer bi se mozda moralo preselit ili vozarit.... najlakse je reci nema i nemoze.
@armagedon81 Nemoj ih samo ti takav nepismen učiti kako će. Nek ti tata radi za minimalac.
Gadi mi se ova država u svakom pogledu.