Komentari (173)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1: Želim jednu bosansku kahvu. 2: Žao mi je ne razumijem vas. Prevodilac: Kaže da želi jednu tursku kavu. 2: Nema problema.
ja procitah tekst i ne vidim nigdje potencijalno rjesenje ...
Nema ga, zato se i jebemo tako dugo.
Bosanski jezik nekako plemenito zvuči od ljepote bosanskog naroda i čiste duše a i ljepote jezika koja se može najbolje uočiti kroz sevdah.
Nema tu nikakvog problema. Bošnjaci i istinski Bosanci će da uče Bosanski jezik i ispod toga niko ne smije da ide jer je to jedino ispravno. Tu nema niti bi smjelo biti rasprave. Ostali po želji ako žele marsovski da uče bujrum.
Bosanci govore Bosanskim jezikom a ti smsljaj nove nazive djeci kod kuce! Hajd vozdra!! I naravno da ce vam se g*ce krojit vani, a oni koji vam budu krojili ako se okrenu protiv vas ebali ste jeza.
@alkibijadnusa Sta me briga ko ce koji jezik da uci. Ovaj put ih bar naucite da fino Bre'kcu i da govore ekavicu da se zna da je Srpski i da ih u Srbiji ne prozivaju da su Bosanci ,cim otvore usta.
@alkibijadnusa idi slušaj daru bubamaru
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ko je lik?
O kakvim ovaj problemima? Nas jezik se zove Bosanski i niko se ne buni oko naziva.
Evo za nepismene Klixovce da bar jednu rečenicu pročitaju. "Tvrditi da se radi o tri jezika je lingvistički dilentatizam i to zna svaki lingvist." Za nepoznate riječi se obratite google-u.
@sampta čuj što si pametan blago tebi. A što se onda Dodik buni i čitava Srbija i što to Hrvati prave dvije škole pod istim krovom?? Jezik itekako postoji bar Bosanski za ostale me nije briga.
"..svi znamo da se odlično razumijemo da čitamo i hrvatske i srpske i crnogorske i knjige bez problema, da gledamo crtane filmove sinhronizirane u Hrvatskoj, da gledamo srpske filmove..."..⁉
Dinarsko-slavenski.
Bosanci govore Bosanskim jezikom a ti smiljaj nove nazive djeci kod kuce! Hajd vozdra!!
a krajišnici Unskim, fočaci Drinskim i nema problema
@:CAE: To nisu jezici zagarantovani ustavom trolu!
Srbi iz Srbije, rodjeni poslije rata kojeg su izazvali njihovi očevi i koji nikad nogom nisi kročili u BiH, pametuju o BiH. Ustvari, jave se da pokažu koliko mrze i koliko su ih zatrovali mržnjom. Ovi naši Srbi iz BiH svakako i nemaju svoju glavu za razmišljanje jer su im iz Beograda objasnili da samo trebaju slijediti prekodrinske upute.
u Sarajevu umjesto bosanskog treba da bude Miljacki, eventualno Željeznički na Stupu i ilidži
Eh pa to je zato što Srbi,Hrvati,Crnogorci i Bošnjaci imaju zajedničkog pretka zato i pričamo sličan jezik,ako nije isti predak onda su nam preci bili braća bar je tako po sociološkom riječniku . 😋😜😛😝
A i makedonci, slovenci, bugari...rusi, bjelorusi, ukrajinci, lužički srbi, česi, slovaci, poljaci... i svi imamo isto porijeklo a najljući neprijatelji po vjeri. Hm
@sejtan sjekac ok
ako pričamo slavenskim jezikom, a jezik dolazi s narodom, kako onda nema zapisao o naseljavanju bosana,bosanaca,bošnjana, bošnjaka, jer znamo da su slaveni doseli na ove prostore, neko nas zajebaje ili je jezik ili narod izmišljen ili oboje, to naši povjesničari moraju sredit, neću da mi djecu sutra neko zajebaje...
CAE, ne kaže se "zajebaje", nego zajebava
@lyon57 e to da ih neko ne bi zajebavAo :D