{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Produžen rad Komisiji za provođenje presude "Sejdić i Finci"

F
28.12.2011. u 15:21
0
1
Produžen rad Komisiji za provođenje presude "Sejdić i Finci"
0
Produžen rad Komisiji za provođenje presude "Sejdić i Finci"
Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je zaključeno da se produži rad Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu "Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine".
Delegati su usvojili zaključak da se rad Privremene zajedničke komisije završi najkasnije do 12. marta te da se o rezultatima rada obavijesti PSBiH.

Kada je formirana, zajedničkoj komisiji dat je zadatak da, u skladu s presudom Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci", do kraja novembra pripremi prijedloge amandmana na Ustav BiH, a do kraja decembra prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Zajednička komisija, u čijem su sastavu predstavnici svih parlamentarnih stranaka, nije uspjela usaglasiti tekst amandmana na Ustav BiH koji bi značili implementaciju presude u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“.

U izvještaju koji je Privremena komisija dostavila parlamentarnim domovima navodi se da u dosadašnjem radu nije postigla takav stepen saglasnosti koji je potreban za predlaganje amandmana na Ustav BiH, te da smatra da treba nastaviti raditi na pronalaženju rješenja potrebnih za provođenje presude, u skladu sa sugestijama i odlukama domova Parlamentarne skupštine BiH.

Predstavnički dom državnog parlamenta prošle je sedmice usvojio izvještaj o radu ove komisije, kao i zaključak da se produži njen rad najkasnije do 12. marta naredne godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: