{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH sutra o predmetu "Sejdić - Finci"

F
27.12.2011. u 15:59
0
0
Dom naroda PSBiH sutra o predmetu "Sejdić - Finci"
0
Dom naroda PSBiH sutra o predmetu "Sejdić - Finci"
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Izvještaj o radu Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci" protiv Bosne i Hercegovine.
Zadatak zajedničke komisije bio je da, u skladu s presudom Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci", do kraja novembra pripremi prijedloge amandmana na Ustav BiH, a do kraja decembra prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Zajednička komsija, u čijem su sastavu bili predstavnici svih parlamentarnih stranaka, nije uspjela usaglasiti tekst amandmana na Ustav BiH koji bi značili implementaciju presude u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“.

Predstavnički dom državnog parlamenta je prošle sedmice usvojio izvještaj o radu ove komisije, kao i zaključak da se produži njen rad, odnosno da se okonča najkasnije do 12. marta naredne godine.

Delegati bi na sjednici trebalo da razmatraju i izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji finansijskog poslovanja državnih institucija za 2010. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: