Dom naroda PSBiH sutra o predmetu "Sejdić - Finci"

F
FENA
27.12.2011. u 15:59
0
0
Dom naroda PSBiH sutra o predmetu "Sejdić - Finci"
0
Dom naroda PSBiH sutra o predmetu "Sejdić - Finci"
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Izvještaj o radu Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci" protiv Bosne i Hercegovine.
Zadatak zajedničke komisije bio je da, u skladu s presudom Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci", do kraja novembra pripremi prijedloge amandmana na Ustav BiH, a do kraja decembra prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Zajednička komsija, u čijem su sastavu bili predstavnici svih parlamentarnih stranaka, nije uspjela usaglasiti tekst amandmana na Ustav BiH koji bi značili implementaciju presude u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“.

Predstavnički dom državnog parlamenta je prošle sedmice usvojio izvještaj o radu ove komisije, kao i zaključak da se produži njen rad, odnosno da se okonča najkasnije do 12. marta naredne godine.

Delegati bi na sjednici trebalo da razmatraju i izvještaje Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji finansijskog poslovanja državnih institucija za 2010. godinu.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: