{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodanović: Nećemo podržati Vijeće ministara u ovom sastavu

S
21.3.2015. u 21:43
7
114
Prodanović: Nećemo podržati Vijeće ministara u ovom sastavu
7
Prodanović: Nećemo podržati Vijeće ministara u ovom sastavu
Lazar Prodanović
SNSD neće u Predstavničkom domu Parlamenta BiH podržati prijedlog Vijeća ministara BiH u ovom sastavu, a pogotovo neće prihvatiti grešku koja se pojavila predlaganjem kandidata za ministra saobraćaja i komunikacija BiH i njegovog zamjenika iz istog konstitutivnog naroda, izjavio je poslanik ove stranke Lazar Prodanović.
Prodanović je večeras rekao Srni da se SNSD protivi bilo kakvom kršenju zakona i Ustava i dodao da je simptomatično da se na takav način krši Zakon o Vijeću ministara BiH.

"Do sada se nije desilo da ministar u Vijeću ministara i njegov zamjenik budu iz istog konstitutivnog naroda, u ovom slučaju i iz istog entiteta", dodao je Prodanović, koji je član parlamentarne Komisije za izbor Vijeća ministara BiH.

Prodanović smatra da bi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić trebalo da zajedno sa koalicionim partnerima otkloni ovaj propust.

"Ne isključujem mogućnost da je došlo do problema u izboru Vijeća ministara, kao što se to desilo i sa Federalnom vladom, da se koalicioni partneri, vjerovatno, nisu potpuno usaglasili, zbog čega se odgađa termin konačnog izbora Vijeća ministara BiH", ocijenio je Prodanović i dodao da je moguće da se sve to ne dešava slučajno.

Slavko Matanović iz DF-a kandidat je za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, a Predrag Kožul iz HDZ-a BiH predložen je za njegovog zamjenika. Oba kandidata pripadaju istom narodu - hrvatskom. Prema Ustavu BiH i Zakonu o Vijeću ministra BiH, ovakva raspodjela pozicija nije moguća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: