"Zagrabi dok možeš"
0

VIDEO / Prodaje se reklamni prostor uoči Torabijevog dolaska

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Olimpijski centar ZOI'84 koristi dolazak Marokanca Mekkija Torabija kao veliku priliku za zaradu pa je potencijalnim klijentima ponudio mogućnost reklamiranja. Napravljena je ponuda za prodaju reklamnog prostora u i oko dvorane Zetra tokom boravka "marokanskog iscjeljitelja", koji krajem juna ponovo stiže u Sarajevo.

Marketinški sektor Olimpijskog centra Zetra dolazak Torabija vidi kao "atraktivan događaj" koji je veoma posjećen, što bi trebalo predstavljati odličnu priliku za reklamu.

U ponudi su bilboardi, jumbo tron unutar dvorane, plakati, reklame na TV plazmama u holu i kuglani, te baneri. Moguće je zakupiti i vanjski prostor ispred ulaza i izlaza iz velike dvorane. To podrazumijeva postavljanje prodajnih štandova koji se "mogu koristiti isključivo u promotivne svrhe".

Tako je za bilboard potrebno uplatiti 300 KM mjesečno, za reklamu na jumbo tronu 500 KM, reklame na TV plazmama koštaju 200 KM, baneri ovisno o veličinama 200 i 300 KM mjesečno, dok je za dozvolu postavljanja štanda potrebno platiti 30 KM po danu. U navedene cijene, kako se navodi u ponudi, PDV nije uračunat.

Kao što vidimo, Torabijev dolazak nije "koristan" samo građanima Sarajeva i BiH, nego i mnogim drugim stranama koje žele "svoj dio kolača" u, mnogi će reći, bezobzirnoj i sramotnoj prevari bh. stanovništva.