Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel jos ko primjetio kako Radoncic zove Bakira u zadnje vrijeme gospodinom ( a ne kako je naucio ;D) ? I kako polako zateze odnose u KS ?
Ne bih se složio da nije bitan faktor. Jedina stvar, koja može da SBB izbriše sa političke scene, je ako se opet prikloni "idiotu". Posljednji put kad se priklonio, pola glasova su izgubili. Ne kontam, kako on to ne skonta.
Sad ga bas serete, opet neka tijela komisije! Bolan uradis copy njemackog obtazovnog sistema i mapeavis paste kod nas. Sta izmisljate toplu vodu samo sa trosire pare. Neko je to skonto prije nas mnogo pametniji. Krenite vi prvo od sebe. Ko je sposoban biti politicar?! Ostalo bi troje u sistemu!
@potenvijal Moraju negdje da smjeste one klince što su im obavljali predizbornu na terenu.Pa sada se formiraju kojekakve komisije.Ovo nije ni R od reforme kako su je grandiozno najavljivali.
Uskoro neče biti više dobrog zanatlije,jer gotovo sva današnja djeca hoče na fakultete,što je i normalno.Nisu budale i vide da se njihovi roditelji ogule od posla da zarade pristojnu platu,dok ovi i njima slični ništa ne rade,a mlate pare.Silom će početi djecu odvajati od fakulteta kroz razne prijemne ispite,mature i sl.,a ne rade ništa da djecu približe drugim zanimanjima.Da djeca vide da i dobar zanatlija može fino živjeti od svog rada.
BRAVO Kanton Sarajevo, ovako se radi i ispunjava osnovna uloga zbog koje se bori i obnaša vlast : Poboljšanje uslova za građane i progres u svim oblastima društvenih odnosa a obrazovanje je jedna od najvažnijih
Ja ovdje nigdje nisam pročitao da je neko i spomenuo besplatne udžbenike kako za osnovce tako i za srednjoškolce.Dragi moji to je reforma.A ovo podnošenje izvještaja i formiranja radnih grupa je samo obično blablablabla.
Najproduktivnija i najkonkretnija vlada KS ikada!!! SAMO NAPRIJED PUNA PODRSKA!!!!!!!! konacno neko da zaista radi, hvala vam!
@Zigollo jesi ti pročitao text?Kakva ba reforma?Podnošenje izvještaja kvartalni i formiranje novih radnih grupa.O kakvim ovi reformama pričaju?Reforme su,uvođenje toplog obroka,besplatni udžbenici..Da li znaš da semestar u Njemačkoj košta 17€ a kod nas zavisni od studija 250 do 300€.O ucjenjivanje profesora da se mora baš njegova knjiga da kupi da i ne govorim.
Sustinu niste rijesili..obrazovanje mora da se temelji na idejnim osnovama razvoja duhovne i intelektualne snage a nikako na lakrdijskim osnovama ateisticke kvazi nauke.. od pojedinca se mora stvoriti snaga - duhovna i intelektualna..ne trebaju nam kvazi intelektualci - puna ih ministarstva i akademske zajednice..Uzor Zukorlic - za bosnjake..
Vlada KS za mlade za 2 mjeseca ucini nego vlada fbih za 10 godina. Jedino sto ovi iz fbih znaju je povecati poreze firmama i sirotinji ,te tako zakrpit "rupe" u budzetu nastalih od njihovog nerada i isplacivanja plata armiji uhljeba!
Samo sto prije svu primitivnu i seljacku zaostavstinu od SDA u obrazovanju ukloniti.
Churchill je rekao: "Ako neces da nesto bude uradjeno ti formiraj komisiju"... - Lista zakljucaka nije nista nego spisak lijepih zelja. Na prvu hampu nije proslo ono sto su odredjeni centri imali zelju da prodje, sada folo idu redom. Cudi me samo da nigdje u tekstu nije spomenut Konakovic, niti njegova Narod i pravda. Nekako su se utisali na ovoj temi...
@a-team.Jaka im reforma.Podnošenje izvještaja kvartalno i formiranje dodatnih komisija da bi se negdje smjestili potrčci ovih stranaka.Koje mazanje očiju.
Na promo “Olimpijski centar Jahorina” su zabranjeni komentari. Hvale ovu Bosansku ljepoticu na sva usta. Međutim na promociji Jahorine u Srbiji nalazi se slogan “ СУСРЕТИ СРПСКИХ ЗЕМАЉА” ili “Dobro došli u Republiku Srpsku” nigdje se ne spomnjine Bosna i Hercegovina. Trči Bošnjače na Jahorinu mjesto gdje je bila baza Specijalne policije Radovana Karadžića. Trči Bošnjače...
Rade kao da su uposlenici Binga
da li su u plan i program unesene teme tipa: agresija na medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu, Teroristicki akt VRS na pijacu markale, Teroristicki akt JNA natuzlansku kapiju, Teroristicko genocidni akt masakra nad civilnim stanovnistvom Srebrenice itd itd. Da li ce se uciti o ovim sudski utvrdjenim cinjenicama ili su se sve historijske cinjenice izbacile iz obrazovnog programa