Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema logike. 1) Bolje znaju strani jezik, nego maternji 2) Bolje znaju fiziku, nego matematiku, a bez matematike nema fizike. P.S. Samo ne znam kako imaju ovako visok prosjek iz b/h/s, a 90% ih ne zna da se kod glagola rječica "ne" piše odvojeno, a ima i onih (poprilično dosta) koji npr. pridjev "nedostižan" pišu "ne dostižan".
Ja ne znam ko od nadležnih gleda ove rezultate, ali bode u oči razlika između prosjeka matematike i prosjeka fizike. Fizika je u nekim segmentima teža od matematike, tj. matematički izvod plus teorijsko znanje. Očita je neprilagođenost gradiva iz matematike uzrastu učenika, kao i loše metode i kadar u podučavanju. Vjerovatno svi znaju da su profesori fizike u principu mlađi ljudi, imaju bolje i modernije metode. Dok matematiku i dalje predavaju ljudi, koji su pred mirovinom a uz to malo pažnje posvećuju učenicima i koriste stare, loše metode. Ako ovo nije pokazatelj da se predmet matematika mora izmjeniti kao i kadar ne znam šta je.
...sve bi to kod galića i fatkića popadalo :)...po jedno 48 puta :)
Pa normalno da će biti najbolji u stranim jezicima, kad ne silaze sa kompjutera !
*** matematiku...kome je matematika ista donijela? posao mozda dobro placen itd? pa najbolji trgovci su oni sa zavrsena 4 razreda osnovne skole a mnogo zivotne prakse... a jezici su drugo bitniji su od matematike milijardu puta! danas bi potpisao da mi dijete nezna ni koliko je 3*3 al da zna 3 jezika recimo! a jos je smijurija koliko se ti matematicki profesori pušu ko da su svemir otkrili...neka se pokriju ušima predmet im je sto se mene tice ispod likovnog i muzickog!
Šta će ti jezik kad nemaš šta reći?