Obilježen Dan općine
9

Priznanja za najuspješnije i sjećanje na poginule Vogošćane

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Povodom 24. juna, Dana općine Vogošća, predstavnici te lokalne zajednice, političkih partija i boračkih udruženja danas su na centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima, polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje, odali počast poginulim braniteljima Vogošće.

U sklopu obilježavanja Dana općine Vogošća održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća. Skupu su se obratili predsjedavajuća Vijeća Nada Šućur i općinski načelnik Edin Smajić, čestitajući svim građanima Dan općine.

Svoje umijeće kroz recitaciju i muziku prisutnima su pokazali učenici vogošćanskih škola Melisa Fehratović i Almir Poljo, kao i Nirha Omerović.

Na svečanoj sjednici su dodijeljena i općinska priznanja za zasluge i doprinos u poslijeratnom razvoju općine.

Zlatnu plaketu Općine Vogošća dobili su Općinski štab Civilne zaštite Vogošća i Stonoteniski klub Vogošća, dok su dobitnici Srebrenih plaketa Općine Vogošća Planinarsko društvo “Planinar” iz Vogošće i Sportski centaru “Set-Gabeljić”.

Plaketa Humanista godine dodijeljena je Omladinskom udruženju “Tempo”, Enesu Ahmetspahiću i Fadilu Zeničaninu.

Ovom prilikom su dodijeljene i određene zahvalnice te su nagrađeni učenici generacije iz pet osnovnih škola s područja općine Vogošća, saopćeno je iz Općine Vogošća.