Dani Općine Centar
0

Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Klix.ba
U prijepodnevnim satima 9. maja 2012. godine, u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacija vijećnika i predstavnika boračkih udruženja, koju su predvodili općinski načelnik Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević obišli su gradska spomen-obilježja gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.
Cvijeće ispred spomen-obilježja na šehidskom mezarju Kovači položili su Slaven Kovačević, vijećnik Suvad Kerla i predsjednik općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Sefer Halilović. Tom prilikom je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar kazao da slavne godine borbe za odbranu domovine treba sačuvati od zaborava.

"Stoga vas molim i pozivam sa ovog svetog mjesta da zajedničkim snagama, posebno kod mladih, izgradimo svijest i shvatanje o važnosti obilježavanja ovakvih datuma, posebno onih koji su vezani za herojsku odbranu našeg grada i države BiH", rekao je Kovačević.

Delegacija Općine Centar koju su činili općinski načelnik Dževad Bećirević i vijećnici Muhamed Cocalić, Igor Stojanović i Suvad Kerla položili su cvijeće ispred spomen-obilježja ''Vječna vatra'' i Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.