BiH
0

Gradiška: Priznanja pojedincima i kolektivima

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Svečanom akademijom u Centru kulture u Gradišci danas je obilježen Dan opštine, a najzaslužnijim pojedincima i kolektivima uručene su nagrade.

Načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj je, podsjećajući na 67 godina dug put od oslobođenja Gradiške u Drugom svjetskom ratu, rekao da je ova lokalna zajednica od tada stalno bilježi razvoj.

"Ne smijemo zaboraviti da se Gradiška svrstava u red opština sa najvećim brojem žrtava u Drugom svjetskom ratu. Našu opštinu karakteriše naporan oporavak i u vrlo kratkom roku svrstali smo se u red razvijenih opština u Republici Srpskoj", istakao je Kragulj.

Opštinska povelja za razvoj u oblasti privrede dodijeljena je direktoru preduzeća "Prima ISG" Stanislavu Gendzielu, za doprinos u zdravstvu nagrada je pripala Opštoj bolnici Gradiška, nagrada za sport pripala je Borču Sredojeviću, a za postignute rezultate u oblasti komunalnih djelatnosti nagrađeno je preduzeće "Čistoća".

Zahvalnice su dodijeljene poljoprivrednom preduzeću "Zelengaj", voćaru Zoranu Stojniću, dobrovoljnom davaocu krvi Mirku Maleševiću, književniku i muzičaru Željku Galonji, preduzetniku Saši Dejanoviću i Savezu invalida rada Gradiška.