U povodu Dana zlatnih ljiljana
0

Sarajevo: Kliničkom centru i Općoj bolnici uručeni "Zlatni ljiljani"

FENA
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Svečanu akademiju u povodu obilježavanja 9. maja, Dana zlatnih ljiljana i Dana pobjede nad fašizmom priredio je danas Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo.

Predsjednik Udruženja "Zlatni ljiljan" Ismet Godinjak je govoreći o odbrani Grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine rekao kako bi 'crvena linija' bila još i veća da nije bilo momaka i djevojaka koji su ustali u odbrani države BiH.

Godinjak je, čestitajući dobitnicima "Zlatnog ljiljana", istakao kako današnja omladina mora znati ko je branio i ko je odbranio Bosnu i Hercegovinu.

Sa svečane akademije poslana je poruka svim političkim strukturama u Bosni i Hercegovini da nema kompromisa kada je u pitanju opstojnost države BiH, za koju su se u ratu i borili.

Svečanoj akademiji prisustvovali su dobitnici priznanja "Zlatni ljiljan", porodice šehida, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Nedžad Ajnadžić, kantonalni premijer Fikret Musić, načelnici općina, predstavnici Specijalne jedinice MUP-a i dobitnika priznanja "Zlatni ljiljan".

Uručene su i plakete "herojima u bijelom" Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

U ime ovih institucija plaketu su primili dr. Bakir Nakaš i prim.dr. Faris Gavrankapetanović koji su istakli značaj i borbu koju su u odbrani BiH dali upravo liječnici, medicinske sestre i svi zdravstveni radnici.