BiH
2

Pritvor Fuadu Mehmedoviću zbog uzimanja novca za navodna zapošljavanja

SRNA
Opštinski sud u Lukavcu odredio je jednomjesečni pritvor Fuadu Mehmedoviću (39) iz Lukavca zbog sumnje da je protivzakonito posredovao, uzimajući novac za navodna zapošljavanja.

Postoji sumnja da je Mehmedović od 2010. do 2014. godine, dok je obavljao različite poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona stupio u vezu sa većim brojem osoba i obećavao da će korištenjem svog službenog položaja posredovati prilikom zapošljavanja u MUP-u, Termoelektrani Tuzla ili Rudniku Šikulje, pri tome uzimajući novac od oštećenih.

On je uzeo novac od četiri lica u iznosu od oko 35.000 KM, a nagrada se u pojedinačnim slučajevima kretala od 3.000 do 12.000 KM, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona su nakon dokumentovanja događaja proslijedili Tužilaštvu nekoliko izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

Mehmedović je uhapšen u ponedjeljak, 26. maja, nakon čega je predat u nadležnost Tužilaštva. Tužilac je naredio provođenje istrage i ispitao osumnjičenog.