{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prisutan problem kaznene politike i provođenja presuda

F
25.1.2011. u 17:35
0
1
Prisutan problem kaznene politike i provođenja presuda
0
Prisutan problem kaznene politike i provođenja presuda
Pooštravanje kaznene politike i obezbjeđenje dovoljnih smještajnih kapaciteta za osuđene osobe jesu vid zajedničke strategije u borbi protiv kriminala i maloljetničke delinkvencije, zajednička je ocjena sa današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića s ministrima unutrašnjih poslova i pravde i uprave u Kantonu Sarajevo Muhamedom Budimlićem i Dijanom Tabori, te glavnom kantonalnom tužiteljicom Nives Kanevčev i policijskim komesarom Kantona Sarajevo Vahidom Ćosićem.
"Borba s kriminalom je stalna, ali kada se dešavaju učestali obračuni među kriminalnim grupama, onda ona mora biti pojačana, s punim kapacitetom. Zahtijevam od policije da tako bude na terenu. Činjenica je da je najveći broj počinilaca priveden, informisani smo da su i danas privedeni počinioci sinoćnjih krivičnih djela na Dobrinji, ali je isto tako evidentno da se preventiva mora pojačati, da se moraju u akcije više uključiti i Tužilaštvo, inspekcije, sudovi”, rekao je premijer Musić.

Očigledno, dodao je, problem predstavlja i kaznena politika i realizacija izrečenih kaznenih mjera.

Na današnjem sastanku zatraženo je od Kantonalnog tužilaštva da i dalje u procesuiranju prioritet imaju djela općeg kriminala, a to što su počinioci novih krivičnih djela najčešće povratnici u kriminal, potvrđuje nedostatke izrečenih kaznenih mjera i njihovo provođenje.

U narednom periodu, nakon detaljne analize svakog segmenta vezanog za kriminal i kaznenu politiku, Vlada KS će izići sa prijedlogom dodatnih mjera kako u oblasti zakonske regulative tako i u kadrovskim i materijalnim mjerama, a sve sa ciljem da oni koji su dužni da građanima Kantona Sarajevo obezbijede svaki oblik sigurnosti to mogu i uraditi, saopćeno je iz Press službe KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: