Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa ko ce vam rađat djecu kad im ne date osnovne elemetarne stvari JMBG. SRAMOTA
Pa ko ce vam pravit djecu kad im ne date osnovne elementarne stvarI
Priraštaj bi bio pozitivan da hrvatići iz Posavine i Hercegovine ne rađaju preko granice, a vidimo da je i u unsko-sanskom kantonu postao trenda požuriti u Karlovac roditi 'europljanina'!
Iskreno, i ne treba nas više. Dovoljno je nepismenosti i gluposti u ovoj zemlji (svaka čast izuzecima).
Po ovom komentaru vidi se da je to istina a i po broju lajkova.
Ukopao si me svojim odgovorom. Valjda si upravu... Treba nam djece i nataliteta, neka gledaju sve ovo u propaloj zemlji i nek se muče. Logično, što bi Čombe rek'o.
Ma nešto se čudno dešava. Sve veći broj parova ne može dobiti djete. Tako da nije samo ekonomija u pitanju.
Treba se donijeti PRČIZAKON, da sirotinja pravi dijecu, a bogati da imaju jedno, maksimum dva. AI je rekao prčite se, treba nas što više.
Nisam ja to izmislio, to je ideja AI i ex reissa
Zato Sarajevo nadoknađuje gubitke drugih kantona ;)
ovaj trend će se nastaviti, a uzrok tome nije prvenstveno standard, već pad moralnih vrijednosti društva. sve oko nas je laž i kao rezultat toga imamo udaljavanje ljudi jedno od drugih, što za posljedicu ima manje brakova, a time i djece.
Kako je krenulo bit ce jos manje,tesko se u ovoj situaciji odlucit na dijete,a nema se nikakvog poticaja nit pomoci za dijete,jedino sta dobijes ako radis privatno zatrudnis nogu u guzicu i snalazi se,u bolnici dobijes paketic pempasa i puder i to ti je to a tko moze da ga rodi i gleda kako mu ne moze nista omogucit svaka cast.... Vecina ne moze dijetetu neku normalnu igracku kupit a za ostalo da ne pricam tko ima dijete zna i sam .........
oj tuge majko mila, vise nas umre nego so se rodi, ako ovako nastavimo nece nas biti za koje stoljece..:(
Katastrofa.
Bolje ne radjati djecu ako ce zivot biti patnja i ako im se osnovne stvari za zdravo djetinjstvo nece moci obezbijediti, a da ne govorim o tome da se mladim ljudima koji udju u brak da neki poticaj u vidu novca ili mozda stana, a posebno zaposlenje kako biimali od cega odrzavati porodicu. Lako je reci radjajte djecu.
Da je situacija stabilnija i da nema toliko nezaposlenih ja mislim da bi prirodni narastaj bio bolji, a normalno trebali bi donijeti zakon za porodilje na nivou cijele zemlje a ne kantona. Jedino kada bude neka druga vlada koja ce podsticati privredni razvoj, otvaranje radnih mjesta, kada nece biti nezaposleno pola radnog stanovnistva u zemlji, e ja mislim tek tada se treba nadati pozitivnom prirastaju.
Draga moja vlado ja bi djecu imo rado.Daj mi dobru platu napravit cu ti ih stado...Kao sto rece Edo majkaa...
Tako da nema potrebe da se koljemo (mislim na sva tri naroda) ionako prirodno odumiremo:-)
Porodilje moraju biti zaštićene u materijalnom i svakom drugom smislu. Danas mlade majke kalkulišu, hoće li zatrudniti i hoće li zbog toga biti ugrožen njihov posao, a poslodavci kada zapošljavaju, postavljaju uslov mladim ženama "da li planiraju porodicu", mislim ko je tu lud!? Nažalost, ekonomska situacije je eliminatorni faktor pri donošenju odluke, "da li formirati porodicu"! U FBiH porodiljske naknade isplaćuje osam kantona u iznosu od 200 do 450 KM mjesečno, u zavisnosti od kantona, a neki kasne mjesecima poput Zapadnohercegovačkog, koji je prije nekoliko dana isplatio naknadu za avgust 2011. godine. Posavski i Hercegovačko-neretvanski kanton ne isplaćuju ih nikako. Poslodavci po aktuelnom Zakonu o radu niti po nacrtu novog zakona nemaju obavezu da izmire razliku između iznosa naknade i pune plate zbog čega rijetki to i čine. Jedno je jasno, porodiljama u FBiH za vrijeme porodiljskog odsustva s posla mora biti isplaćivana puna plata! Jadno i žalosno, a onda se institucije čude, kako to, da je tako mali natalitet!? Šta činite u vezi stimulacije istog!?
@desnicar Prije svega, referirao sam se na porodilje, koje su u radnom odnosu iz razloga, što je veliki jaz između redovnih mjesečnih primanja, koja ostvaruje zaposlena porodilja i naknade za porodilju, koja se nalazi na trudničkom odsustvu. Naravno da i nezaposlene porodilje nisu adekvatno zbrinute, ima tu jako mnogo za popraviti!
nemam para daj posudi, il mi zirant makar budi, steglo brate sa svih strana....
Djeca rastu...
Nema se za kondoma pa kako onda prehranit i skolovat djete