|

Priređen prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića

Priređen prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića
0
F
FENA
11.1.2011. u 16:38
1
komentara
0

dijeljenja
Priređen prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića Dom OSBiH u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
U Domu Oružanih snaga BiH danas je upriličen prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića za sve pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.
Božićni prijem za pripadnike MO i OSBiH upriličili su zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac, načelnik ZŠ OSBiH general-pukovnik Miladin Milojčić, te nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva MOBiH jerej Slađan Vlajić.

Prisutnima se na prijemu obratio episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi“, koji je u svom prigodnom govoru istaknuo značaj zajedništva, mira i tolerancije u Oružanim snagama, kao i među narodima u Bosni i Hercegovini.

Osim predstavnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH prijemu su prisustvovali predstavnici političkog i javnog života u BiH, predstavnici ambasada i međunarodnih institucija u BiH, kao i vjerski i crkveni velikodostojnici.

Obilježavanje pravoslavnog Božića provodi se u skladu s Planom obilježavanja pravoslavnog Božića u komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH od 10. do 14. januara, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...