{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vrijeme nadahnuća za izgradnju pravednije BiH"

F
15.12.2010. u 20:40
0
0
"Vrijeme nadahnuća za izgradnju pravednije BiH"
0
Visoki dužnosnici - predstavnici hrvatskog naroda u institucijama vlasti BiH, u povodu katoličkog Božića organizirali su večeras u Sarajevu tradicionalni Božićni prijem.
U prepunoj sali u zgradi institucija BiH prisutnima se uime organizatora obratila predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, kazavši da je Božić blagdan veselja, mira, ljubavi i općenito vrijeme u kojem bi svaki čovjek trebao pokazati saosjećanje i bliskost, ne samo za svoju obitelj i prijatelje nego za svakog pojedinca.

Dodala je da božićne blagdane dočekujemo u značajnom i za budućnost BiH prijelomnom razdoblju, ali da izgradnja funkcionalne i moderne države utemeljene na visokim demokratskim standardima ne postiže željene rezultate.

"Razlozi tome su mnogobrojni, ali su elementi sadržani u činjenici da je postojeći ustavnopravni okvir nepravedan i ne osigurava jednakopravnost konstitutivnih naroda i građana u BiH", pojasnila je Krišto.

Kazala je da razgovori u duhu demokratske i civilizacijske tolerancije ostaju bez alternative u cilju donošenja novog Ustava BiH i izgradnje funkcionalne, održive i prosperitetne BiH spremna za evropske i euroatlantske integracije.

Na kraju je izrazila nadu da će božićno vrijeme biti nadahnuće kako bi se istrajalo u zalaganju za izgradnju pravednije BiH u kojoj će svaki narod i pojedinac imati jednake šanse i mogućnosti.

Prijemu je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i mnogobrojni predstavnici vlasti, javnog, društvanog i političkog života, vjerski predstavnici, članovi diplomatskog kora, te predstavnici međunarodne zajednice u BiH, medija i drugih institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: