Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZA ONE KOJI KAZU DA PATRIOTSKA LIGA NIJE FORMIRANA I NAORUZANA PRIJE RATA..................."Prije agresije na BiH i Sarajevo odlučio sam se vratiti iz inostranstva i priključiti u Patriotsku ligu odakle sam raspoređen u Odred Zagreb. Zahvaljujući nekim mojim prijateljima apotekarima početkom maja 1992. godine iz prostorija odjeljenja Vojne bolnice koje je bilo smješteno u današnjem parku Hastahana na Marijin Dvoru uspjeli smo izvući veliku količinu sanitetskog materijala i lijekova koje su u tim ratnim godinama bili jako vrijedni. Nakon toga sam naredbom komande bio zadužen za organizaciju sanitetske službe Regionalnog štaba Teritorijalne odbrane Sarajevo", prisjetio se Puzić ratnih dešavanja.
Dijelovi iz knjige Divjaka: 7. april 1992. Sa artiljerijskih položaja oko Sarajeva - sa Poljina, Vraca, Trebevića, Lapišnice, iz kasarni u Lukavici, gađaju stare sarajevske četvrti: Jarčedole, Vratnik, Hrešu, Bistrik i Baščaršiju. Pitam se - ko, zbog čega i s kojim ciljem puca po civilnom stanovništvu? Zar je moguće da pucaju vojnici i starešine JNA? Ne, to ne može biti, to ne mogu shvatiti, a još manje prihvatiti. Nije to JNA, moja savest odbija takvu mogućnost. To su teroristi Srpske demokratske stranke, seva mi u glavi, oni su zapretili da će bombardovati grad, ako se »odmah« ne puste iz zatvora »njihovi ljudi«. Radi se o četvorici pritvorenih snajperista, koji su pucali iz hotela Holiday Inn po masi mirovnog protesta, za nagradu od 500 DM za svaki »uspešan hitac«. To samo oni mogu da budu i niko više! Bože sačuvaj, moja JNA to ne može! Neće ona nikada sudelovati u ovakvoj terorističkoj raboti! Zar ona nije narodna vojska, Titova?!
Sta je sve jadni narod morao da prezivi u toj agresi na priznatu Drzavu. Sve to zbog mracne zamisli iz Beograda i stvarnja velike smrdije...
teroristi