{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici kriminalne grupe uhapšeni u akciji MUP-a KS privedeni u Tužilaštvo

Piše: E. G./Klix.ba
3.2.2015. u 17:16
113
122
Pripadnici kriminalne grupe uhapšeni u akciji MUP-a KS privedeni u Tužilaštvo
113
Osobe uhapšene tokom prethodne noći u akciji MUP-a Kantona Sarajevo koje se terete za počinjenje više krivičnih djela na području ovog i drugih kantona, predane su večeras u nadležnost Tužilaštva KS.
Po nalogu Kantonalnog tužilaštva i pod nadzorom postupajućeg tužitelja u nadležnost Tužilaštva predato je šest osoba. Oni će, kako je za Klix.ba potvrdio Alem Hamzić, portparol Tužilaštva, biti zadržani naredna 24 sata i ujutro će biti ispitani.

Radi se o kriminalnoj grupi koja je, prema prikupljenim saznanjima na područjima Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog, Srednjebosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, najvjerovatnije izvršila više krivičnih djela razbojništava, saopćeno je danas u MUP-u KS.

P. E., A. B., S. E. S. S., S. A. i T. E., koji su predati u nadležnost Tužilaštva, pripadaju kriminalnoj grupi koja je prilikom razbojništva koristila vatreno oružje, puške, pištolje te su bili maskirani, odnosno nosili su 'fantomke', ispoljavajući brutalnost i beskurpuloznost, što je vrlo često pored materijalne štete za posljedicu imalo i nanošenje povreda oštećenim osobama, kazao je danas novinarima Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Tužilaštvo KS će se u, za to predviđenom roku, očitovati o eventualnim mjerama za uhapšene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: