Podrška javnih ličnosti
0
Prikupljeno oko 150.000 potpisa za REKOM
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izdajico :-)
Nemojte se plasit predlagac Natasa Kandic nije nikad nista dobro za Srbe rekla,zasto bi i sad .Ja licno mislim da njima treba posla jer donatori su veliki a i pare su velike .Ja licno ne potpisujem.
Sve se to nekako nabrzaka radi.Nedovoljno sam informisan i cudno mi je da to krene iz Beograda koji sve vrijeme negira umjesanost u agresiji na BIH i pocinjen genocid.
Eto recimo da skupe taj milion potpisa (a mislim da nece). I sta onda? Predace te potpise vladama i onda ce, kao , vlade da se pokrenu i svi krenemo da se ljubimo i mirimo? Pa hebo te, ovdje nemamo ni formiranu vlast kojoj su ti potpisi namijenjeni. Kome ce ih dati, nece valjda Spiricu?
Ne bi trebalo nasjesti na ovu pricu projektovanu iz Srbije. Sarajevo, Zagreb i Pristina moraju odbiti ucesce u ovoj opasnoj manipulaciji. Krajnje je vrijeme da se suprostavimo nastojanjima koja imaju za cilj relativizaciju dogadjaja i zrtava koje su pocinjenje u agresivnim ratovima drzavnog aparata Srbije.
Cinjenica da glupi narod nema pojma koja je pozadina ove manifestacije stoji bas ovde u komentarima, odnosno u bodovanju pluseva i minusa. Naime napisao sam da se necu potpisati i dobio sam (sad zasad) 6 minusa i 1 plus. Faruk je napisao isto, uz malo obrazlozenja, i dobio je 6 pluseva i 1 minus. Ovo lako objasnjava nivo razumjevanja i logike kod podrzavaoca od strane Muslimana ove inicijative krojene direktno u Beogradu. Definicija je ovakva : vidjela zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu. Nije im nista cudno da se odjednom i Beograd i B.L zalazu za neku pravdu po pitanju agresije na BiH, a pogotova na Muslimane..?!? No, kao sto sam vec napisao, moj potpis nece dobiti, a neka se potpisuju ovce kojima je vrijedniji istrazivacki tim iz SANU nego nas koji je vec opravdao svoj posao, i kao sto je vec neko napisao, neko doju i nek prebroje sve mezarove sirom BiH.
Ovo je jedan veoma los projekat. Poznato je da zvanicna srbijanska politika nakon hapsenja heroja otpora i odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine nastoji relativizovati i izjednaciti zrtve, branioce i agresore Milosevicevog drzavnog aparata. To je stara i vec dobro oprobana poltika drzave Srbije.
Nama je jasna pozadina ovog projekta. Izjednaciti zrtvu i agresora. Kako je nekome palo na pamet da na istovjetan nacin i sa istim pitanjima prikuplja potpise u Srebrenici, Vukovaru, Nisu, Beogradu...?
Vecina ovih komentara je bez ikakve logike. Pa valjda je super stvar sto se prikupljaju potpisi u Nisu i Uzicu i u Sarajevu i Srebrenici, jer je REKOM nastojanje da se ostvari proces denacifikacije prvenstveno u Srbiji i Hrvatskoj a i da se kod nas prestane s manipuliranjem brojkama. Ne prikupljaju se potpisi u Nisu da bi se izjednacila zrtva i agresor vec da bi se kod tamosnjih građana konačno povecala svijest o onome što se pod Milosevicevim režimom i u njihovo ime radilo u Bosni, Kosovu itd... Pa razmišljajte malo svojom glavom, a ne Cerićevom!
Ovo mi mirise na pricu koja ima zadatak da relativizira zlocine i zrtve. Poznato je da su tenkovi i specijalci dolazili iz Nisa. E sad, u tom se gradu potisuje peticija isto kao u i Sarajevu koje je sa svojim gradjanima zrtva tih napadaca iz Nisa. Tu nesto nije u redu...
Mislim da se sa ovim ide u pogresnom smijeru, BiH ima prseude od strane medzunarodnog suda, i o tome nema dileme,jedina razlika je u tome da postije ubice i zrtve, da postoje agresori na BiH. Sa ovim potpisima koji ljudi daju a i ne razmisljaju u ciju i u kakvu korist se mogu oni da iskoriste.
Ni moj potpis nece sigurno dobiti. Oni zele izjednaciti zrtvu i agresora. Dame i gospodo, procitani ste! Kakvo je sakupljanje potpisa u Uzicu i Sarajevu? U Vukovaru i Nisu? To je besprizorna podvala! Kako se ti gradovi mogu izjednacavati u pogledu zrtava i stradanja?
Pitanje koje se konstantno postavlja je to koja je zapravo svrha tzv. REKOM-a? Koliko je meni poznato u Bosni i Hercegovini vec postoji institucija koja je obavila popis (poimenican) zrtava na prostoru BiH. Neka mi branitelji ove srbijanske ublehe odgovore na pitanje?
od 15 komentara, 10 ista osoba napise, i tako je na svaku temu
Ma možeš prikupit 5 miliona potpisa džaba sve kad BH pravoslavci žive od negiranja i laži ,pored svih dokaza o zločinima i svega šta smo preživjeli u ratu oni kakvi su ponovo bi to uradili.
zivio Alija i bosanska armije, zivjela zivjela Bosna!