Prikupimo paketiće za štićenike Zavoda Pazarić

S
Sarajevo-x.com
18.11.2011. u 11:42
0
0
Prikupimo paketiće za štićenike Zavoda Pazarić
0
Prikupimo paketiće za štićenike Zavoda Pazarić Foto: Arhiv
Grupa ljudi dobre volje i velikog srca već niz godina organizuje aktivnosti kako bi Zavodu Pazarić olakšali rad, a štićenicima uljepšali bar jedan dan.
Svakog mjeseca odlaze na druženje sa štićenicima i poklanjaju im prikupljenu garderobu, igračke, hranu, sredstva za pranje i čišćenje.

Ove godine, kao i protekle dvije, organizuju podjelu paketića za novogodišnje praznike.

Za realizaciju cjelokupnog projekta je potrebno napraviti 410 gotovo istih paketića koji će sadržavati slatkiše, grickalice, sokove i igračke. Od donatora se preuzimaju donacije u vidu novčanih sredstava ili proizvoda koji trebaju biti u paketićima.

Paketići će biti podijeljeni štićenicima na ceremoniji dodjele paketića koju sami organizuju krajem mjeseca decembra u prostorijama Zavoda. Na priredbu su uvijek pozvani volonteri, donatori i eventualno mediji.

"Vrijeme novogodišnjih praznika je vrijeme porodice i darivanja. Štićenici Zavoda su daleko od svojih porodica ili su bez porodica. Cilj projekta je da im se pokaže da su dio društva, da nisu zaboravljeni i da neko i za njih brine", istakli su građani dobrog srca.

Zavod Pazarić je specijalizovana ustanova za zbrinjavanje djece i odraslih osoba sa posebnim potrebama. Zavod je počeo raditi 1949. godine i trenutno je njemu 410 štićenika koji su smješteni na tri lokaliteta na području Kantona Sarajevo.

Zavod se finansira putem faktura o izdržavanju štićenika koje se ispostavljaju Centrima za socijalni rad. Uzevši u obzir to da se u Zavodu nalaze štićenici iz cijele Bosne i Hercegovine, ta primanja su minimalna.

Pridružite se humanoj akciji i donesite osmijeh štićenicima.

Kontakt osobe:
Emina Džanko 061 390 480
Naida Kundurović 061 264 161


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: