{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prikupimo paketiće za štićenike Zavoda Pazarić

S
18.11.2011. u 11:42
0
0
Prikupimo paketiće za štićenike Zavoda Pazarić
0
Prikupimo paketiće za štićenike Zavoda Pazarić
Foto: Arhiv
Grupa ljudi dobre volje i velikog srca već niz godina organizuje aktivnosti kako bi Zavodu Pazarić olakšali rad, a štićenicima uljepšali bar jedan dan.
Svakog mjeseca odlaze na druženje sa štićenicima i poklanjaju im prikupljenu garderobu, igračke, hranu, sredstva za pranje i čišćenje.

Ove godine, kao i protekle dvije, organizuju podjelu paketića za novogodišnje praznike.

Za realizaciju cjelokupnog projekta je potrebno napraviti 410 gotovo istih paketića koji će sadržavati slatkiše, grickalice, sokove i igračke. Od donatora se preuzimaju donacije u vidu novčanih sredstava ili proizvoda koji trebaju biti u paketićima.

Paketići će biti podijeljeni štićenicima na ceremoniji dodjele paketića koju sami organizuju krajem mjeseca decembra u prostorijama Zavoda. Na priredbu su uvijek pozvani volonteri, donatori i eventualno mediji.

"Vrijeme novogodišnjih praznika je vrijeme porodice i darivanja. Štićenici Zavoda su daleko od svojih porodica ili su bez porodica. Cilj projekta je da im se pokaže da su dio društva, da nisu zaboravljeni i da neko i za njih brine", istakli su građani dobrog srca.

Zavod Pazarić je specijalizovana ustanova za zbrinjavanje djece i odraslih osoba sa posebnim potrebama. Zavod je počeo raditi 1949. godine i trenutno je njemu 410 štićenika koji su smješteni na tri lokaliteta na području Kantona Sarajevo.

Zavod se finansira putem faktura o izdržavanju štićenika koje se ispostavljaju Centrima za socijalni rad. Uzevši u obzir to da se u Zavodu nalaze štićenici iz cijele Bosne i Hercegovine, ta primanja su minimalna.

Pridružite se humanoj akciji i donesite osmijeh štićenicima.

Kontakt osobe:
Emina Džanko 061 390 480
Naida Kundurović 061 264 161

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: