Javni poziv
0

Priključite se akciji za najbolji volonterski poduhvat 2010. u BiH

FENA
Nevladina organizacija altruista "Svjetlo", u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera - 5. decembra, raspisuje javni poziv "Bh. volonterski poduhvat 2010" za dodjelu nagrada za najbolje volonterske akcije realizirane u 2010. godini.

Pod volonterskom akcijom podrazumijeva se akcija koja je realizirana dobrovoljnim radom, bez naknade za osobe koje su učestvovale u realizaciji akcije.

Stručni žiri dodijelit će nagrade za najbolje volonterske akcije u grupi kolektiv (organizacije, ustanove, neformalne grupe) i za pojedince.

Javni poziv je otvoren do 30. decembra.

"Bh. volonterski poduhvat 2010“ postala je tradicionalna manifestacija, koja se organizuje po treći put, a ima za cilj da promovira pozitivne primjere, dobra djela, volonterizam, društveni angažman koji doprinosi rješavanju problema u zajednici.

Za najbolje volonterske akcije osiguran je i nagradni fond: za kolektiv (500, 300 i 200 KM) a za pojedinca (300, 200 i 100 KM).

Najboljim volonterskim akcijama, izabranim od stručnog žirija, nagrade će biti uručene na javnom događaju, saopćeno je iz NVO altruista "Svjetlo".

Projekt sufinansira Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Obrazac za prijavu i uslovi javnog poziva mogu se preuzeti zahtjevom na e-mail: [email protected] ili tel/fax:033/711-535.