NVO altruista "Svjetlo"
0

Javni poziv "Bh. volonterski poduhvat 2010."

FENA
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera NVO altruista Svjetlo raspisao je javni poziv "Bh. volonterski poduhvat 2010." za dodjelu nagrada za najbolje volonterske akcije realizirane u 2010.

Pod volonterskom akcijom podrazumijeva se akcija koja je realizirana dobrovoljnim radom bez naknade za osobe koje su učestvovale u realizaciji akcije.

Stručni žiri dodijelit će nagrade za najbolje volonterske akcije u grupi kolektiv / organizacije, ustanove, neformalne grupe i za pojedince.

"Bh. volonterski poduhvat 2010." postala je tradicionalna manifestacija koja se organizuje treći put, a ima za cilj da promovira pozitivne primjere, dobra djela, volonterizam, društveni angažman koji doprinosi rješavanju problema u zajednici.

Za najbolje volonterske akcije osiguran je i nagradni fond: za kolektiv ( I-500KM, II-300 i III-200) a za pojedinca ( I-300, II-200 i III-100) .

Najboljim volonterskim akcijama koje je izabrao stručni žiri nagrade će biti uručene na javnom događaju. Projekt je sufinansiralo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

"Humanost nije obaveza. To je ljubav, to je snaga koja doprinosi čovjekovoj sreći."

Javni poziv ostaje otvoren do 30. decembra, a obrazac za prijavu i uvjeti javnog poziva mogu se preuzeti zahtjevom na e-mail: [email protected] ili tel/fax:033/711-535, saopćeno je iz Pres-službe "Mladi tim s kreativnim pristupom za novo doba".