{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem kod Dačića: Najbolji sportisti iz RS-a dobili pasoše Srbije

S
22.8.2013. u 13:03
0
149
Prijem kod Dačića: Najbolji sportisti iz RS-a dobili pasoše Srbije
0
Prijem kod Dačića: Najbolji sportisti iz RS-a dobili pasoše Srbije
Foto: AFP
Premijer Srbije Ivica Dačić danas je u Beogradu najboljim sportistima Republike Srpske uručio pasoše Srbije, u prisustvu predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović.
Cvijanovićeva je istakla da su sportisti koji su danas dobili pasoše zajedničko blago Republike Srpske i Srbije.

Ona je zahvalila mladim sportistima za rezultate koje su do sada postigli i izrazila uvjerenje da će im državljanstvo i pasoši Srbije omogućiti da realizuju sve svoje ciljeve.

Cvijanovićeva je naglasila da je veseli što je od premijera Dačića dobila garancije da će biti nastavljeni intenzivni kontakti između Republike Srpske i Srbije, kako u oblasti sporta, tako i u svim ostalim oblastima.

"Veza između Srbije i Republike Srpske je visoki prioritet Vlade Srpske i bespredmetno je objašnjavati šta nam međusobne veze znače", navela je Cvijanovićeva.

Dačić je, obraćajući se mladim sportistima, istakao da je za Srbiju velika čast da vrhunski sportisti iz Srpske budu njeni novi državljani.

"Zadovoljstvo nam je što imamo nove državljane koji su vrhunski sportisti i koji će na ovaj način realizovati svoje ambicije i interesovanja. Za koju će reprezentaciju nastupati, ostaje stvar njihovog ličnog izbora", rekao je Dačić.

On je potvrdio da će rekonstruisana vlada Srbije nastaviti kontakte sa Republikom Srpskom u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, te najavio da će na jesen u Beogradu biti održana nova zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske.

Svečanom uručenju pasoša za 10 zaslužnih sportista Srpske u Palati Srbija prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, kao i predstavnici Ministarstva sporta i omladine Srbije.

Pasoše Srbije su dobili Denis Marjanović, Darko Savić, Biljana Cvijanović, Velibor Manjić, Darija Kitić, Miljana Antonić, Maja Stojković, Aleksandra Samardžić, Sandro Poletan i Žana Novaković.

Aleksandra Samardžić rekla je da je mladim sportistima iz Republike Srpske izuzetna čast što su od danas državljani Srbije, jer će im to omogućiti da realizuju svoje sportske ambicije i da jednog dana, ako budu željeli, i nastupe za reprezentaciju Srbije.

Državljanstva Srbije su prije nekoliko dana odobrena za 10 najboljih sportista Republike Srpske, čime oni dobijaju mogućnost da postanu reprezentativci Srbije i da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju.

Srbija i Srpska imaju potpisan Sporazum o specijalnim paralelnim vezama, koji, između ostalog, obuhvata mogućnost dvojnog državljanstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: