BiH
0

Prijedorčani apsolutni pobjednici Blanik kupa

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić zvanično je zatvorila Osmi Blanik kup "Prijedor 2013", naglasivši da su u BiH ovakve i slične vazduhoplovne manifestacije rijetke i da Prijedor ima čime da se ponosi.

"Kup je opravdao očekivanja jer je okupio gotovo sve aktivne klubove koji se bave jedriličarstvom, što dovoljno govori da ljudi prepoznaju ovo takmičenje i da vole doći u Prijedor, tako da ih sve očekujemo na ovom istom mjestu i iduće godine", poručila je Rešićeva.

Na prijedorskom aerodromu Urije večeras je svečanim proglašenjem pobjednika završen Osmi Blanik kup "Prijedor 2013", koji je okupio 28 jedriličara i osam ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske i BiH.

Apsolutni pobjednici ovog takmičenja u preciznom slijetanju jedrilicom " L-23" bili su Milan Marković, Rajko Kotur i Dragan Đenadija, članovi Aero-kluba "Prijedor", koji su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili prva tri mjesta i na otvorenom prvenstvu, kao i na prvenstvu BiH.

U ekipnoj konkurenciji na otvorenom prvenstvu najbolja je bila ekipa Aero-kluba "Kumanovo", koju su činili piloti jedriličari Marjan Ivanov i Dragan Sazdovski, dok je na prvenstvu BiH, najbolja bila ekipa "Gromovi" iz Aero-kluba "Prijedor" koju su činili Gorana Gnjatić i Ranko Puzigaća.

Direktor kupa Milan Marković, koji je osvojio najviše medalja, potvrdio je da su takmičenja u svim disciplinama protekla u najboljem redu i uz maksimalnu bezbjednost svih učesnika što je zaokružilo pozitivnu sliku o još jednom uspješno održanom Blanik kupu u Prijedoru.

"Malo sam iznenađen rezultatom budući da je bilo dosta posla oko organizacije prvenstva, tako da svoj dobar plasman pripisujem dijelom i sportskoj sreći, ali i svakodnevnim treninzima“, rekao je Marković.

Glavni sudija kupa Adil Oklopdžić istakao je da je takmičenje proteklo bezbjedno i da su shodno tome i rezultati dosta dobri.

"Bilo je dosta mladih takmičara, što mi je veoma drago, i rezultati koji su upravo oni postigli ohrabruju nas i uvjeravaju da jedriličarstvo ima svoju budućnost na ovim prostorima“, rekao je Oklopdžić.

Pokrovitelji kupa bili su Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Prijedor i brojni prijedorski privrednici.