Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pretjerana patetika,niti ce se ta djeca sutra pitati hoce li da ratuju niti ce moci da odbiju.Samo ti jedno jutro kazu poceo rat,tako je bilo i 1992,nikome normalnom nije bilo do rata,ali veliki su odlucili,mali platili i to je osnovno pravilo zivota.
Ma nema više rata. Jebote te rat, smarate više sa tom pričom. Jebem vas glupe!
Niti ces se ti pitati,niti ja.Samo te gurno,ide to ko podmazano.Mislis da je neko zelio rat i 1992?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Koja je ovo stoka! o kakvom miru ovi ublehaši pričaju? Možda,o miru u kojem ovi isti genocidni profesori negiraju bosanski jezik?''
Nakon preuzimanja svih funkcija, pojačana je vojna prisutnost a srpska policija je postavila kontrolne točke po gradu. ICTY je zaključio da su mnogi Bošnjaci ubijeni tijekom napada srpske vojske na bošnjačka sela.[7] Deseci tisuća ljudi je protjerano iz regije, tako da je do 1997. prema procjenama Human Rights Watch-a ostalo još samo 600 Bošnjaka i 1405 Hrvata u Prijedoru. Hrvatski svečenik fra Tomislav Matanović je u rujnu 1995. "nestao". Katolička crkva i sve džamije u Prijedoru su razorene 1992.[8] U travnju 1994., službenici UN-a i Crvenog križa optužili su bosanske Srbe za ubijanje najmanje 19 civila (17 Bošnjaka i dva Hrvata) u tjedan dana u Prijedoru, u kako su opisali, "najgorem valu etničkog čišćenja zadnjih 18 mjeseci", sve sa svrhom strašenja nesrpskog stanovništva kako bi ono napustilo to područje. Napadači su bacali granata u kuće te potom ubijali i pljačakali ukućane. Prema procjeni, u proljeće 1992. između 40 i 60 Bošnjaka i Hrvata je tjedno napuštalo općinu Prijedor.[
koji mir? U prijedoru Bošnjake i Hrvate držali u logorima k'o kerove, poslije ih ubijeli i bacali u grobnice, Tomašica, Omarska etc, genocid nad Bošnjacima i Hrvatima bio u prijedoru, danas dan napadaju Bošnjake, Hrvate ne jer ih i nema, protjerati s*be iz prijedora i onda se može živjeti u miru!!
Kosovo ce Srbija pretvoriti u najveci koncentracioni logor,samo kada vas Ameri prepuste sudbini.Vidjecete onda sta zanci biti u logoru i kako ce vas potamaniti,ko pacove,sto u sustini i jeste.
heheeh ljogor leposavić :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)