BiH
0

Prijedlog budžeta na dnevnom redu Skupštine KS

FENA
Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2010. godinu, koji će biti razmatran po hitnom postupku, naći će se na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo 31. marta.

Uz brojne peripetije u vezi s ovim dokumentom, Prijedlog budžeta u iznosu od 699.900.000 KM naći će se pred zastupnicima u Skupštini KS.

U protekla dva mjeseca dvije vladajuće stranke u KS-u - Stranka demokratske akcije i Stranka za BiH su se međusobnih optuživale o legalnosti i nelegalnosti ovakvog budžeta te o neusaglašenosti budžeta.

Ove dvije stranke imaju 20 zastupnika u Skupštini i samo zajednički mogu donijeti budžet.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2010., koji će se također razmatrati po hitnom postupku.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda, rashoda i izdataka, kao i Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2010., naći će se na dnevnom redu sjednice.

Pred zastupnicima će se naći i Prijedlog odluke o izdavanju garancije za servisiranje obaveza po kreditima Svjetske banke za krajnjeg korisnika KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Sarajevo.

Nacrt izmjena i dopuna programa javnih investicija Kantona Sarajevo 2009-2011. također bi se trebao naći na dnevnom redu sjednice.