{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština KS o problemima u funkcionisanju Vlade

F
24.2.2010. u 10:11
0
1
Skupština KS o problemima u funkcionisanju Vlade
0
Skupština KS o problemima u funkcionisanju Vlade
Besim Mehmedić
Skupština Kantona Sarajevo održat će danas sjednicu na kojoj se neće naći Nacrt budžeta, jer ga je Vlada KS-a usvojila u ponedjeljak.
Dio opozicije u Skupštini i to Klub zastupnika Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH) uputio je zahtjev da se premjer KS-a Besim Mehmedić danas prije utvrđivanja dnevnog reda obrati zastupnicima i obrazloži probleme u jedinstvenom funkcioniranju Vlade KS-a, a koji su nastali prilikom donošenja Nacrta budžeta za 2010. godinu.

Upozorili su da su zastupnici o ovom problemu upoznati iz medija, a ipak je prirodno da ih se o takvoj vrsti problema informira na zvaničnom mjestu.

Zastupnici SDU-a također su naveli da je upitna svrha današnje sjednice ukoliko se premijer ne obrati zastupnicima.

Drugi dio opozicije u SKS-u zastupnici SDP-a s druge strane kazali su da ne žele ni učestvovati u raspravi kada na dnevnom redu bude Nacrt budžeta.

Naime s krajem marta ističe Odluka o privremenom finansiranju te bi ukoliko se budžet ne donese do tada bilo upitno funkcioniranje cjelokupnog Kantona.

Podsjećanja radi, u ponedjeljak su sjednicu Vlade ponovo napustili ministri SDA u Vladi KS-a jer je premijer, kako su kasnije na pres-konferenciji istaknuli, otvorio raspravu o Nacrtu budžeta koji nije predložilo Ministarstvo finansija.

Inače na dnevnom redu sjednice je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Akcioni plan integracije Univerziteta u Sarajevu koji je sastavni dio Elaborata o integraciji Univerziteta u Sarajevu i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Plan rada sa finansijskim planom prihoda i rashoda za 2010. godinu Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo.

Zastupnici bi danas trebali razmatrati i Prijedlog odluke o imenovanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo te Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja predsjednika i članova Skupštine JP "Televizija Kantona Sarajevo".

Na dnevnom redu su i Prijedlozi odluka o potvrđivanju imenovanja predsjednika i članova Skupštine šest Kantonalnih javnih preduzeća i to "ZOI '84", "Veterinarska stanica Sarajevo", Javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume", "Poljoprivredno dobro Butmir", Centar "Skenderija" te imenovanje predsjednika i članova Skupštine KJKP "GRAS".

Jedna od tačaka dnevnog reda je Prijedlog odluke o imenovanju vršioca dužnosti pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

Zastupnici će danas razmatrati i Izvještaj o radu ustanova iz oblasti visokog obrazovanja za studijsku 2008./2009. godinu, s programom rada za studijsku 2009./2010. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: