{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijavite taksiste koji naplaćuju više nego uobičajeno

S
8.2.2012. u 14:03
0
18
Prijavite taksiste koji naplaćuju više nego uobičajeno
0
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS u proteklim danima nije primila nijednu predstavku građana protiv taksi prevoznika u Kantonu Sarajevo, a koja se odnosi na proizvoljno određivanje cijena taksi usluga i ne uključivanje taksimetra.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com

Apelujemo na građane da sva kršenja nepravilnosti mogu prijaviti Kantonalnoj Upravi za inspekcijske poslove putem pismene predstavke i donijeti na adresu Bulevar Meše Selimovića do broja 12.

Također, mogu nam se obratiti i putem e-maila an adresu [email protected], a jedan od načina je i telefonska prijava na brojeve: 770-156 od 08:00 do 14:00 sati i 061/252-252 u vremenu od 14:00 - 22:00 sata.

Dovoljno je da prijava sadrži broj registarski tablica taksi vozila, kao i naziv prijevoznika, odnosno pravnog ili fizičkog lica, protiv kojeg se ista i podnosi.

Napominjemo da je prema članu 14. važeće Odluke o taksi prevozu u KS vozač dužan na početku vožnje uključiti taksimetar, ili ugovoriti cijenu prijevoza bez uključivanja taksimetra, u skladu sa Zakonom o cestovnom prometu u FBiH.

Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com

Također članom 24. iste odluke predviđeno je da je taksi prijevoznik dužan na zahtjev putnika izdati voznu kartu - račun za obavljeni prijevoz. Ako je cijena prijevoza ugovorena bez uključivanja taksimetra, taksi prijevoznik je dužan prije početka vožnje, putniku izdati voznu kartu. Račun mora biti ovjeren pečatom taksi prijevoznika-pravnog lica, odnosno taksi prijevoznika-fizičkog lica, te potpisan od strane taksi vozača.

Za kršenja navedenih propisa predviđena je novčana kazna u iznosu od od 50 do 200 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: