Buba stigla u glavni grad Španije
2

Prijatelji iz Sarajeva put do Madrida posvetili Adnanu Ćatiću

Piše: A. Dž.
su nakon četiri dana vožnje u Bubi staroj 42 godine u popodnevnim satima stigli u Madrid. Četiri prijatelja iz Sarajeva večeras će prisustvovati utakmici Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja.

Iako avanturistima iz Sarajeva mnogi nisu davali velike šanse da će u automobilu iz 1970. godine stići daleko, Buba je bez problema prešla 2.600 kilometara.

Nakon što su se odmorili u Lloret de Maru, gdje im je prenoćište osigurala domaća turistička agencija, te prošetali Barcelonom, prijatelji su danas stigli u Madrid. Podsjetimo, Kenan, Edin, Tarik i Haris ulaznice za utakmicu osvojili su na RSG radiju i to upravo zahvaljujući 42 godine starom automobilu.

Njihov poduhvat izazvao je veliku pažnju javnosti i pozitivne komentare, a podršku im je pružio i bh. reprezentativac u redovima engleskog prvaka Edin Džeko. Kako nam je kazao voditelj RSG radija, Džeko je imao veliku želju da se sretne s momcima u Madridu, ali mu to obaveze prema klubu nisu dozvolile.

"Džeki je drago što će večeras na tribinama stadiona Santiago Bernabeu biti i navijači iz Bosne i Hercegovine", kazao nam je Cocalić.

Prijatelji iz Sarajeva su na Bubi istakli naziv kluba ekstremnih sportova Red Point, koji je vodio jedan od najboljih sportskih penjača, rahmetli Adnan Ćatić Ćata

Upravo Ćatiću, koji je tragično okončao svoj mladi život utopivši se u nabujaloj Miljacki u maju ove godine, su četverica prijatelja odlučila posvetiti svoj put.