Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naci odgovorne za unistenu Ditu,za unisteni Konjuh.Treba ih smjestit iza resetaka.
Čim su se funkcije počele smiješiti oni su i zaboravili na radnike DITE, Polihema, Konjuha itd. Sve su to ista govna. Treba tražiti hapšenje svih koji su učestvovali u pljački državne imovine
Prihvacena ostavka vlade TK,a sta je sa Bakirom,sta je sa fahrom,zasto su se usutili ti zlikovci.Gdje je Bakir i Tihic koji vec 20 godina unistavaju ovu zmelju,gdje je Tihicev drug Covic.Zelimo njihove ostavke,odmah.
Nacekacemo se ostavke tih ljudi,opet daju ostavke ljudi koji su i radili nesto,ali ovi koji su nas krali 20 godina nece tako lako odustati.Bakira mozemo samo mrtvog iznijeti iz predsjednistva kao i njegovu zenu iz bolnice, sa direktorske pozicije.
To je spirala zla u TK. Portparol je najmanje bitan u cijeloj priči, on je morao čitat što mu komesar naredi. Osim toga Portparola trenutno može sekretar prebaciti na drugu poziciju. Sve izneseno su činjenice koje se lako mogu provjeriti. Osim toga Aljukić je za 10-ak godina izrastao od vozača Rančića (SDA) do glavnog inspektora, na način da mu je zadnji čin dao Bego Gutić oštetivši bužet TK za cca 800 000 KM stvarajući mu poziciju komandanta specijalne jedinice. http://tuzla.danas.info/2013/0... Zahid Selimbašić je takodje odgovoran za premlaćivanje nedužne i gladne djece. On rukovodi sektorom krim. policije bez kojeg nije moguce donijeti odluke i "ispitivanju" odnosno mučenju djece. Pride toga, Zahid uskoro gubi sigurnosnu dozvolu zbog sigurnosnih smetnji u vezi ćlana 59. stav 1) tačka f) alineja 1 Zakona o zaštiti tajnih podataka (Slika sa Tasimom Kučevićem na FTV). Bez te dozvole Zahid ne može biti načelnik. Osim toga ostvara se ponovno predmet "Ferid Okić" u vezi Zahida.
Samir Aljukić čak i nije zakoniti komesar, nego se samo predstavlja tako. On je načelnik uniformisane policije i to protuzakonito, kao i Zahid Selimbašić načelnik sektora krim policije, koji je također odgovoran za maltretiranje demonstranata. O njihovom nezakonitom povratku na te pozicije se vodi istraga u Tužilaštvu TK i drugim institucijama te vrste. Tužilaštvo TK takodjer vodi žestoku istragu protiv Aljukića u vezi sakrivenih prijava za pravna lica (pretovari, kamioni i sl.) u PS Istok-TZ, gdje je budžet TK oštećen za više stotina hiljada KM. To treba pitati glavnog tužica TK Tomislava Ljubića za kojeg se špekulira da je tu istragu pokušao zataškati na molbu Aljukićevog druga Zijada Bečića predsjednika Nezavisnog policijskog odbora za izbor i smjenu pol. komesara. Dakle, sve je uvezano i to su prave adrese za ključne probleme u TK. Treba tražiti ostavku načelnika Aljukića, Selimbašića u MUP-u TK, Glavnog tužioca Ljubića i predsjednika Nezavisnog pol. odbora TK Bečića.
Sta je sa Livnicom, TTU, Aida i sl. I one su popljackane u privatizaciji i mogle bi uskoro doci u slicnu situaciju i da pricamo kao o propalim firmama.
Sve treba smjeniti s temelja dosta su uzimali pare za svoj ne rad red je naci ljude postene da rade svoj posao i da oni zaradjuju sad
Ne vidim sta se na ovaj nacin postiglo ... trebalo se primarno traziti da oni koji su krivi za unistenje firmi, za privatizacijsku pljacku odgovaraju za to, ovako su radnici ponovo na pocetku ...
Sad se ceka od ovih najodgovornijih da podnesu ostavke.Cekamo vas Bakire,Fahro,Covicu...Cekamo vas da konacno ova zmelja krene naprijed.
Samo zelim reci narodu da ne nasjeda na medijsku propagandu, mediji pokusavaju preplasiti i demoralisati narod da vise nikad ne izadje na proteste. Nikakav rat se ne sprema, i nikakve pljacke i droge narod nije koristio. I plus juce objavljena vijest kako se u sarajevu medjusobno demonstranti pobili a imam informaciju da je iz Audija q7 izasla grupa policajaca u civilu i pretukli demonstrante jer se nisu htjeli razici.MEDIJI SU ZLO
Nije mi jasno zasto se Jasmin Imamovic, nacelnik opstine Tuzla izvukao. Pokusao sam preusmjeriti proteste i na njega ali nema sanse, narod je zaslijepljen njime jos uvijek
Nadam se samo da neko od SDA nece prici politickoj poziciji i funkciji.Mislim da ih je dosta bilo nasoj drzavi,sve su upropastili sta su mogli.
20 godina se radilo sta se htjelo po Tuzli,paraziti u foteljama koji su sav ovaj haos uradili ne smiju proci nekaznjeno.
Mozda i ove ostavke nisu pravo rijesenje jer sad treba traziti jos bolja prelazna kako bi se izaslo i ovog haosa.Ipak tu ima dosta polsa koji neko treba raditi..
Moj se vranac na brijeg penje ....! Nogom staje na kamenje..!
Lijepo bi bilo kada bi se trazilo da se nadju krivci za sve kradje proteklhi godina,za rasprodana preduzeca i firme.
a tko će ih naći...
pa postoje zakoni kojima bi se ustanovila krivica pojedinaca,sve se moze kad se hoce.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)