{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevoznici iz RS-a ne prihvataju odluku VM-a, nastavljaju blokadu

A
15.1.2015. u 15:55
0
39
Prevoznici iz RS-a ne prihvataju odluku VM-a, nastavljaju blokadu
0
Odluka Vijeća  ministara BiH kojom je ostavljen rok od 90 dana, do 15. aprila 2015. godine, za okončanje postupka izdavanja licenci Ministarstva komunikacija i prometa BiH prevoznicima u međunarodnom transportu je neprihvatljiva za međunarodne prevoznike iz RS, izjavio je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS.
Istakao je da odgoda o prolongiranju rokova za izdavanje državnih licenci "ništa ne rješava“.

"Mi ne odustajemo od naših zahtjeva i nastavit ćemo s blokadom graničnih prelaza i carinskih terminala sve dok Pravilnik o licenciranju ne bude izmijenjen i svi naši zahtjevi usvojeni", kazao je Grbić.

Članovi Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS danas u podne počeli su blokadu graničnih prelaza i carinskih terminala u RS-u,  a osim izmjena Pravilnika o licenciranju zahtijevaju da im bude omogućeno izdavanje licenci u Ministarstvu saobraćaja i veza RS, odnosno da se posredstvom ovog Ministarstva elektronskim putem šalje potrebna dokumentacija za izdavanje licenci u Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Od državnog Ministarstva transporta i komunikacija zahtijevaju da u zakon uvrsti da kamioni prevoznika ulaze u kapital firme, odnosno ukidanje depozita od 9.000 eura po jednom vozilu i po 5.000 eura za svako naredno. Zahtijevaju i da se ukine škola za obuku vozača u Širokom Brijegu, jer je to, tvrde, samo „uzimanje novca od prevoznika za dobrobit nekoga iz resornog državnog ministarstva“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: