{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevoznici iz RS-a ne prihvataju odluku VM-a, nastavljaju blokadu

A
15.1.2015. u 15:55
0
39
Prevoznici iz RS-a ne prihvataju odluku VM-a, nastavljaju blokadu
0
Odluka Vijeća  ministara BiH kojom je ostavljen rok od 90 dana, do 15. aprila 2015. godine, za okončanje postupka izdavanja licenci Ministarstva komunikacija i prometa BiH prevoznicima u međunarodnom transportu je neprihvatljiva za međunarodne prevoznike iz RS, izjavio je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS.
Istakao je da odgoda o prolongiranju rokova za izdavanje državnih licenci "ništa ne rješava“.

"Mi ne odustajemo od naših zahtjeva i nastavit ćemo s blokadom graničnih prelaza i carinskih terminala sve dok Pravilnik o licenciranju ne bude izmijenjen i svi naši zahtjevi usvojeni", kazao je Grbić.

Članovi Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS danas u podne počeli su blokadu graničnih prelaza i carinskih terminala u RS-u,  a osim izmjena Pravilnika o licenciranju zahtijevaju da im bude omogućeno izdavanje licenci u Ministarstvu saobraćaja i veza RS, odnosno da se posredstvom ovog Ministarstva elektronskim putem šalje potrebna dokumentacija za izdavanje licenci u Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Od državnog Ministarstva transporta i komunikacija zahtijevaju da u zakon uvrsti da kamioni prevoznika ulaze u kapital firme, odnosno ukidanje depozita od 9.000 eura po jednom vozilu i po 5.000 eura za svako naredno. Zahtijevaju i da se ukine škola za obuku vozača u Širokom Brijegu, jer je to, tvrde, samo „uzimanje novca od prevoznika za dobrobit nekoga iz resornog državnog ministarstva“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: