Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrijeme je da banke na sebe preuzmu veci rizik u poslovanju. Odnosno vrijeme je za ukidanje ziranta kao sredstvo obezbjedjenja kredita.
Stvarno moras biti lud/a kad se usudis nekome biti zirant... Nisu za to krive banke nego pojedinici svi mi mozemo da odlucimo sta hocemo a sta necemo...
Pa i nije uvjek slučaj da duznik namjerno dug "prepusti" zirantu. Iako je to najcesci slučaj. Ipak bude tu slucajeva kada duznik ostane bez posla pa nije u mogucnosti placati kredit. Ili kada preseli, pa dug automatski prelazi na ziranta. Zato drzava mora da zastiti svoj narod, i izbori se za ukidanje "ziranta" A ne da nas pusti na milost i nemilost Austrijancima, Njemcima, Srbima, Hrvatima da nam uzimaju crno ispod nokta. I dovode narod do toga da nevin zavrsi na ulici.
Ko je s bankama tikve sadio....
Malo pročitaj šta je novi poredak, neoliberalni kapitalizam, pa pričaj sa pokrićem, ovako tvoje izjave odgovaraju uzrastu jednog 13-godišnjaka.
Kao što rekoh....
Nije mi jasno zasto banke ne posluju kao svugdje u svijetu, a to je da se kredit osigura kod finansijskih institucija, koje ce " oderati i kozu" duzniku ako treba, i kredit se uvijek odplati.
Covjek da bi dobio kredit prvo mora dokazati da mu isti netreba...
Uvijek sam govorila da žirant treba da budeš, za onoliko novca KOLIKO možeš oprostiti i samo onome KOME možeš oprostiti, a to je bratu, rodu ili najboljem prijatelju.. sve ostalo je glupost i naivnost u vremenu i zemlji, gdje su sigurnost i bolja budućnost stran pojam...
Nikad ne biti zirant nikome. Jedino rjesenje. Pa neka onda banke traze nacin kako navuci nekoga da uzme kredit. Odrase svakako.
Zao mi ovih ljud, nekom izadju u susret, pa placaju ni krivi ni duzni.
Da nije bilo SBB - a ne bi bilo niti priče oko zakona o zašttiti žiranata jer SDP je uvezan sa bankarskim lobijem. I sam sam vraćao tuđi kredit, koliko je samo takvih građana. Sram te bilo SDP - u !!! Glas prevarenih žiranata, a i većine građana zasigirno ide SBB -u
SDP je zakočio da ovaj zakon stupi na snagu....Eto vidimo sad ko je uz građane i prevarene žirante, a ko nije... Kao građanin na kraju mogu zaključiti da jedino SBB BIH mari o građanima, obzirom da je on i inicijator ovog zakona.
Klatva: Dabogda ganjo papire u opstini i trazio ziranta za kredit... nikome i nikada osim toga raditi sa kamatarima je zabranjeno po islamu..
Ne znam sta bi vam rek'o...
Fakat ga ziranti obalise kvalitetno...