|

Pretučeni Bosanci traže 24 miliona odštete od hotela u St. Louisu

Pretučeni Bosanci traže 24 miliona odštete od hotela u St. Louisu
143
Klix.ba
24.11.2014. u 16:19
168
komentara
143

dijeljenja
Tri Bosanca koja su brutalno pretučena ispred kasina Lumiere Place u sklopu hotela Four Seasons u St. Louisu prošle godine zatražili su odštetu od 24 miliona dolara.
Adis Radončić (krajnje lijevo), Halil Todić (drugi slijeva) i Salko Radončić (četvrti slijeva) Adis Radončić (krajnje lijevo), Halil Todić (drugi slijeva) i Salko Radončić (četvrti slijeva)


Bosanci Salko Radončić iz Brooklyna te Halil Todić i Adis Radončić iz Queensa pretučeni su prošle godine ispred kasina Lumiere Place u St. Louisu. Kao razlog su naveli to što su nosili dresove, šalove i zastave BiH.

U novembru prošle godine su tri Bosanca gledala utakmicu Zmajeva, nakon čega su se uputili u hotel Four Seasons. Međutim, ulaz im je zabranila ženska osoba koja je radila kao članica osiguranja, a da ih pri tome nije ni pitala da li su iznajmili sobu u hotelu. Radončić je zahtijevao objašnjenje, a ona ga je onesposobila elektrošokom. Nakon toga ga je zajedno s drugim članovima osiguranja počela udarati, usljed čega mu je slomljen nos. Njegovi prijatelji su također pretučeni, a stavljene su im i lisice.

"Čini se da su napadnuti iz straha, jer su Bosanci", izjavio je advokat Bosanaca Rehan Nazrali.

Pretučeni Bosanci traže 24 miliona dolara odštete.

Okrivljeni Pinnacle Entertainment, Tropicana Entertainment i Four Seasons Hotel se nisu oglasili.
Prijavi grešku


Komentari (168)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...