Hipodrom Vuković
0

FOTO / Pretty Stallion pobjednik prvog Gradačačkog derbyja

Piše: D. Brkić
Grlo Pretty Stallion, koje je u vlasništvu Ferdinanda Karpfa, sa džokejom Gambarotom Walterom osvojilo je prvi Gradačački derby, koji je u nedjelju održan na hipodromu Vuković u Ledenicama kod Gradačca.
Foto: BMG
Foto: BMG
U posljednjoj utrci dana grla su se takmičila na dionici od 2.400 metara, a učestvovalo je ukupno šest konja. Vlasnik Pretty Stalliona dobio je i novčanu nagradu u iznosu od 9.600 KM.

Prvi Gradačački derby izazvao je veliko interesovanje publike pa je, tako, utrke posmatralo nekoliko hiljada posjetilaca, a takmičilo se 60 konja iz BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske i Austrije.

U prvoj utrci "Top sprint“ na 1.000 metara takmičilo se osam konja, a pobjedu i novčanu nagradu od 2.400 KM odnijelo je grlo Paradiso, vlasnika KK Bihać sa džokejom Đorđem Perovićem.

U drugoj, iznimno zanimljivoj i neizvjesnoj utrci "Sprint elite“, najbržih galopera na najkraćoj distanci od 1.000 metara, na veliko iznenađenje svih posjetitelja i kladioničara, pehar i nagradu od 3.000 KM odnio je Magic Lighting, vlasnika Avdije Ćenovića sa džokejom Aleksandrom Šašićem.

Foto: BMG
Foto: BMG
Prvi put na našim prostorima organizirana je i prodajna utrka "Alija Kalja“ na 1.600 m, a pobjedu je odnio Shakiro, vlasnika Rasima Rakovića sa jahačem Gambarottom Walterom.

Nakon utrke održana je i aukcija, a kupljeno je grlo Muamer za 12.000 KM, vlasništvo Vuković Teama.

U četvrtoj utrci "Dubai race – Šeikh m.r.m“, na 1.600 m dobitnik prve nagrade od 5.400 KM je Artisto, grlo u vlasništvu štale Tešić sa džokejom Željkom Ilićem.

Grlo Ost star u vlasništvu BH-MA-KFT-PECS odnijelo je pehar i novčanu nagradu od 3.000 KM u utješnom derbiju "Stable darley – Sheikh m.r.m" na 1.800 metara.

Pored veoma zanimljivih utrka, posjetioci su mogli uživati i u ostalim sadržajima koje nudi najljepši hipodrom u regiji.